1911Forum banner

Colt's New 38 Super Commander

11K views 151 replies 36 participants last post by  DogGoneD  
#1 ·
Zaczynają wysyłkę! Pierwszy dotarł do GB dzisiaj i kosztuje 705 dolarów, a do końca zostały cztery dni.

Teraz, kiedy już są, myślę, że wezmę jeden do ostatecznego treningu przed rozpoczęciem budowy mojego ostatecznego 38 Super Commander. Mam Tisas 9mm Tank Commander czekającego u mojego FFL, ale dla mnie warto wydać dodatkowe pieniądze na kucyka na zamku.
Mimo że Tisas to solidne pistolety, wolałbym poświęcić 40 godzin treningu na Colta. Dlaczego? Nie mam pojęcia.
Jest prawdopodobne, że dopasowanie zamka do ramy będzie fuszerką, ale cholera, czy nie ma czegoś specjalnego w dobrze wykonanym Colcie.
Tak czy inaczej, mam w pobliżu bardzo duży sklep z bronią (zarówno stacjonarny, jak i ogromną obecność na GB), który właśnie wpisał mnie na listę dla jednego.

#4 · (Edited)
Przy siedmiu banknotach to pestka.

#6 ·
Chyba bym kupił jeden, gdybym chciał super. Rzut monetą to dopasowanie ramy do suwaka. (Może być idealne). Miło zobaczyć to przed zmianą właściciela pieniędzy. Rodzaj bolesnej myśli o wbijaniu szyn w nowy pistolet. Nie żeby to wpływało na praktyczną celność. Nie wpływa.

Colt może nadal używać nieobniżonej lufy w swoich super. Nie próbowałem nieobniżonej super. Musi jednak działać dobrze.

Zawsze chciałem Colta w .38 super. Nigdy na takiego nie trafiłem, więc nie mam żadnego.

#9 ·
Myślę, że kupiłbym jeden, gdybym chciał super. Crap shoot to dopasowanie ramy do zamka. (Mogłoby być idealne). Miło zobaczyć go przed zmianą właściciela pieniędzy. Rodzaj bolesnej myśli, nitowanie szyn na nowej broni. Nie żeby to wpływało na praktyczną celność. Nie wpływa.

Colt może nadal używać lufy bez rampy w swoich super. Nie próbowałem super bez rampy. Musi jednak działać dobrze.

Zawsze chciałem Colta w .38 super. Nigdy na takiego nie trafiłem, więc nie mam żadnego.
Super z lufą bez rampy działają dobrze. RIA robi jeden, który jest trudny do znalezienia, ale działa jak maszyna do szycia. :)

#39 ·
Założę się, że dopasowanie ramy/suwaka będzie po lepszej stronie. Classic, którą dostałem w zeszłym roku i Comp przed nią, są bardzo dobrze dopasowane.

Czułem dziś wieczorem zupełnie nowego EMP 4" Ronin... był zaskakująco luźny i grzechotał, jak na Springera. 2018 Loaded, którą odebrałem bardzo lekko używaną, ma bardzo przyzwoite dopasowanie, podobnie jak moja 2019 Loaded.
Zbudowałem 38 Super na mojej ramie RR z 1943 roku, na pewno grzechocze, ale dopasowanie lufy do suwaka jest idealne, więc celność jest bardzo dobra. Nazywam go Grzechotnikiem i założyłem na niego niestandardowe chwyty Grzechotnika. Zły szczeniak, napięty i zablokowany. 1911 na zawsze

#27 ·
Colt tak naprawdę nie jest taki wspaniały, ok, ma kucyka i jest Coltem, ale w porównaniu do innych 1911 w tym przedziale cenowym nie jest niczym szczególnym. Właśnie sprzedałem nowy pistolet Combat Commander 45ACP, który mnie nie zachwycił. Mam 38Super w 5 calach, fajny pistolet i kaliber. Sam ładuję, co robi dużą różnicę podczas dyskusji o kalibrach. Mogę załadować 9MM dość blisko 38Super, na tyle blisko, że wątpię, by ktoś mógł zauważyć różnicę, gdyby strzelał z obu. Więc być może wyślę kolejny 9MM do Bar-Sto, aby dopasować lufę 38Super do 9MM Kimber Pro-Carry. Nie mam dobrego powodu! I nie zaczynaj ze mną, jest o wiele lepiej dopasowany i wykończony niż ten Combat Commander. Właśnie dostałem Rugera SR1911 commander i przyglądając mu się, jestem pod wrażeniem, jeszcze z niego nie strzelałem. Mam 2 Gold Cups i to świetna broń oraz Competition, którą lubię, więc w żadnym wypadku nie jestem hejterem Colta.

#29 ·
Więc, co nazywasz bliskim? Dla mnie 150FPS to blisko. Jeśli załaduję do 1300FPS, to jest blisko 1450FPS. Właściwie to wolę 357Sig niż 9 lub 38Super, ale trudno znaleźć 1911 w 357Sig. 9x23 jest również nieco mocniejszy niż 38Super. Spójrz, lubię 38Super, po prostu mówię, że to nie jest super nabój, za który uważa go wiele osób, może kiedyś!

• Like
Reactions: Ranger4
#30 ·
Więc, jak nazywasz blisko? Dla mnie 150FPS to blisko. Jeśli załaduję do 1300FPS, to blisko 1450FPS. Właściwie to wolę 357Sig niż 9 lub 38Super, ale trudno znaleźć 1911 w 357Sig. 9x23 jest również nieco gorętszy niż 38Super. Spójrz, lubię 38Super, po prostu mówię, że to nie jest super nabój, jak wielu ludziom się wydaje, może kiedyś!
Masz rację. Jesteśmy naprawdę wybredni co do niewielkich wzrostów mocy. Do strzelania do papieru i stali na 25-50 jardów nie ma to znaczenia. Moje poparcie dla wzrostu mocy, który wynika z 150 fps, to nie tylko 8-10 procentowy wzrost prędkości, ale rzeczywisty wzrost mocy napędowej tej samej kuli na ludziach lub zwierzętach.

Kula 130 grain ma następujące poziomy mocy

1100 fps 349
1200 416
1300 488
1400 566
1450 607

Niewielkie wzrosty prędkości powodują duże uderzenia przy uderzeniu. Lubię moc na poziomie 357, około 500 fpe. 5-calowy 38 Super osiąga to łatwo, 4-calowy 40 SW osiąga to łatwo. Dużo możliwości. Ale niewiele z 9 mm i są one ostre w małych pistoletach.

FWIW

#31 ·
Nigdy nie byłem wielkim fanem 9mm, z wyjątkiem strzelnicy, taniego strzelania i praktycznie zerowego odrzutu. Przypuszczam, że myślałem o kosztach zmiany 9 na 38Super. Zrobiłem to i biorąc pod uwagę różnicę w wydajności, nie jestem pewien, czy jest to dla mnie warte kosztu. Mocno wierzę w robienie czegoś dobrze, jeśli już się to robi. Zatem mój Dan Wesson PM9 został wysłany do Bar-Sto w celu zamontowania lufy 38Super. Jestem bardzo zadowolony z rezultatów i ten pistolet będzie ze mną do końca. Ale musiałby to być wyjątkowy pistolet, żeby zrobić to jeszcze raz. Istnieją również inne kalibry, które są bardzo dobrymi nabojami obronnymi, 40S&W, 357Sig, 45ACP, 400Corbon i nie pomijajmy starego, sprawdzonego 357 magnum. Jedyną przewagą, jaką ma jakikolwiek nabój obronny nad 357 magnum, jest pojemność, 6 lub 7 nabojów w porównaniu do 10 do 17 lub 18 nabojów.

• Like
Reactions: Ranger4
#35 ·
Nigdy nie byłem wielkim fanem 9mm, z wyjątkiem zasięgu, taniego w strzelaniu i praktycznie bez odrzutu. Przypuszczam, że myślałem o kosztach zmiany 9 na 38Super. Zrobiłem to i biorąc pod uwagę różnicę w wydajności, nie jestem pewien, czy jest to dla mnie warte kosztu. Mocno wierzę w robienie czegoś dobrze, jeśli zamierzasz to zrobić. Więc moja Dan Wesson PM9 została wysłana do Bar-Sto w celu zamontowania lufy 38Super. Jestem bardzo zadowolony z wyników i ten pistolet będzie ze mną, dopóki impreza się nie skończy. Ale musiałby to być specjalny pistolet, żeby zrobić to jeszcze raz. I są inne kalibry, które są bardzo dobrymi nabojami obronnymi, 40S&W, 357Sig, 45ACP, 400Corbon i nie pomijajmy starego, sprawdzonego 357 magnum. Jedyną przewagą, jaką ma jakikolwiek nabój obronny nad 357 magnum, jest pojemność, 6 lub 7 nabojów w porównaniu do 10 do 17 lub 18 nabojów.
Mam tu sporo 9mm, małe, średnie, duże i składane karabinki Keltec, Sub2000, po drugiej stronie pokoju w plecaku. Ale tak jak ty, nie ekscytuję się tym nabojem. Mam też amunicję plus p plus, ale często zastanawiam się, czy następny nabój nie włoży wierzchu zamka w dach. Nie myślę o tym z żadnym innym nabojem.

Wielokrotnie narażałem się na niebezpieczeństwo z 38, 357, 45 i 9mm, często z amunicją kulową. Wiele jednostek i wiele zadań, a byłem młody. i głupi, trenowaliśmy zgodnie z zasadą, że każdy cel to strzał z 2 nabojów i większość potrzebowałaby więcej. Wciąż pamiętam kurs strzelecki dla agentów specjalnych. Nauczono nas, że dwa trafienia w tułów z 38 dawały nam 90-procentowe prawdopodobieństwo, że napastnik przestanie strzelać. I tylko trzy dobre trafienia powinny być umieszczone na strzelcu, zanim przejdziemy do następnego zagrożenia. Jesteśmy około 45 lat później, raz testowałem amunicję dla firmy produkującej amunicję i tysiące nabojów dla własnej korzyści, zabiłem ponad sto jeleni, prowadziłem ludzi lub byłem tam dla setki więcej i nie twierdzę, że wiem o sile obalającej dużo więcej niż wtedy. Z WYJĄTKIEM, wiem, że wspomniane przez ciebie naboje plus 10 mm robią bardzo duże i bardzo głębokie dziury. A duże i głębokie dziury zakłócają wszystko, co ciało może chcieć zrobić.

Wiele razy pisałem tutaj o 400 Corbon, ładując i nosząc go od 2010 roku. Ten nabój powinien był zostać znormalizowany. Równy 10 mm z małymi, szybkimi kulami i wąskim gardłem, nie można sprawić, by zawiódł na rampie podającej. lol. Ładuję 135 ziaren do około 1400 fps. Nie dla nieśmiałych odrzutem.

Super to po prostu nabój dżentelmena, chłodny i spokojny odrzut, ale wszystko to biznes. Moje 10 lub 400 z kulą 135 ziaren jest ostre z tyłu, 38 Super z mniejszą kulą 130 ziaren z tą samą prędkością, 1400 wydaje się być przyjemnym nabojem z całym tym uderzeniem tam, gdzie ląduje kula. Brzmi to szaleńczo? Może tak, po prostu lubię z niego strzelać i jest to najdokładniejszy 1911, jaki posiadam lub z którego strzelałem, kropka.

Zatem zgadzam się z tobą całkowicie co do tego, co działa, trafiłeś w sedno. Po prostu mam tę stronniczość dla Super. Znam nawet przypadki, kiedy wystrzeliłem kilka z rewolwerów 357. Może nawet mam jeden przerobiony, aby brać klipsy księżycowe, tak bardzo je lubię. Muszę iść, czas wrócić do leków.

#42 ·
Prostą odpowiedzią są osoby, które już mają rozmiar Commander i uruchomiły je na chrono. Ktoś?

Zatem pospieszmy się i zdobądźmy jakieś raporty z testów tych produktów.
Cholera....mam gdzieś post z moim commander w .38s testującym dwa fabryczne ładunki....

Wygląda na to, że Under Extreme Defender 124gr był w zakresie 1160-1190 fps.

#43 ·
Cholera jasna....Mam gdzieś post z moim dowódcą w .38s testującym dwa fabryczne ładunki....

Wygląda na to, że Under Extreme Defender 124gr był w zakresie 1160-1190 fps.
I to jest mój punkt. To jest prędkość i moc 9 mm. Przerobiłem fabryczną amunicję przez moją 5-calową i zbliża się ona do tego, co twierdzą, o około 25 fps. To stawia mnie około 100 fpe powyżej 9 mm, to ogromna różnica, jeśli moc ma znaczenie, ale potrzebujesz tej dodatkowej lufy 3/4 do 1 cala. Nowoczesne prochy są zoptymalizowane, więc tak naprawdę niewiele można zyskać, próbując różnych szybkości spalania. Po prostu zależy to od tego, ile mocy chcesz. Jeśli moc jest elastyczna, to przejście na krótsze lufy, a nawet 380, ma dużo sensu.

#45 · (Edited)
EDYCJ - poprawione średnie Underwood

5" 1911 w .38 super:
-Underwood 124gr jhp
1339, 1303, 1284 = 1308 ft/s śr. 471 fpe
-Winchester 130gr fmj
1210, 1203, 1209 = 1207 ft/s śr. 421 fpe

4.25" 1911 .38 super:
-Underwood 124gr jhp
1246, 1241, 1235 =1240 ft/s śr. 423 fpe
-Winchester 130gr fmj
1162, 1133, 1136 = 1143 ft/s śr. 377 fpe

#48 ·
EDIT - poprawione średnie Underwood

5" 1911 w .38 super:
-Underwood 124gr jhp
1339, 1303, 1284 = 1308 ft/s śr. 471 fpe
-Winchester 130gr fmj
1210, 1203, 1209 = 1207 ft/s śr. 421 fpe

4.25" 1911 .38 super:
-Underwood 124gr jhp
1246, 1241, 1235 =1240 ft/s śr. 423 fpe
-Winchester 130gr fmj
1162, 1133, 1136 = 1143 ft/s śr. 377 fpe
To całkiem nieźle, tylko 50 fpe straty do krótszej lufy. Kiedy Lucky Gunner przeprowadził swoje testy 9 mm, ocenili Ranger 9 mm plus p plus jako najlepszy pod względem prędkości. Nieco ponad 1200 fps z pociskiem 127 grain w lufie 4,22 cala. Zatem gorący 9 mm jest mniej więcej tym samym, co 38 Super, jeśli przejdziesz na krótszą lufę, co było moim doświadczeniem.

Ani Lucky Gunner, ani BBTI nie przeprowadzili badań nad 38 Super, więc nie ma bezpośredniego porównania. Czy masz 4-calowy pistolet 9 mm z podobną amunicją? Należy pamiętać, że Beretta M9 ma lufę 4,7 cala, a standard NATO to pocisk 124 grain przy 1200 fps. Więc wchodzisz w tę dyskusję 45 VS 9mm.

Co jest lepsze, jeśli strzelasz do nagich ludzi, 9 mm przy 1200 fps czy 45 przy 870 fps?

Kolejne pytanie brzmi: co jeśli napastnikiem jest dzik o wadze 400 funtów? Miałem jednego, który prawie mnie staranował podczas wzywania indyków. Strzeliłem do niego ładunkiem magnum 12 gauge 3 cale, uciekł, nigdy go nie znalazłem. lol

Ładunek Underwood, który przetestowałeś, nadal ma 433 fpe na wylocie z krótszej broni, to dla mnie działa, ale zostanę przy moim 5 calach do noszenia w lesie. Te dodatkowe 50 fpe i 68 fps otworzą JHP nieco szybciej i większe i powinny zapewnić głębszą penetrację.

Podsumowując, po prostu decydujemy, co najlepiej sprawdza się dla nas w przypadku przewidywanej potrzeby na dany dzień. Przez lata moim pistoletem leśnym 1911 był 400 CB. Odkąd kupiłem 10, idzie więcej niż jakikolwiek. To powiedziawszy, jeśli nie wybieram się w podróż, nie ma ryzyka niedźwiedzia ani niczego dużego. Mój bardzo celny 38 Super z 5-calową lufą i twoją amunicją Underwood uzyskuje 471 fpe, niewiele można z tym zatrzymać, a na rynku są gorętsze ładunki. Buffalo Bore ma 3 różne ładunki, które uzyskują ponad 500 fpe z 5-calową lufą. 38 SUPER +P Pistol & Handgun Ammunition

Jak na ironię, teraz z nowymi proszkami, dość łatwo jest uzyskać prawie 600 fpe z 40 SW i pociskami 155 grain, ta gra zmieniła się po prostu z powodu kilku nowych proszków na rynku.
38 SUPER +P Pistol & Handgun Ammunition

Image

Wszystko, co wiedzieliśmy o proszkach i ciśnieniach, co mogliśmy zrobić z tą czy inną amunicją 5-10 lat temu, zmieniło się, trudno nadążyć. To powiedziawszy, mogę nosić 9 mm po mieście, ale jeśli myślę, że mogę potrzebować prawdziwej mocy, chcę, aby jeden pocisk trafił w pierwszego pitbulla, dzika lub uzbrojonego rabusia z mocą 357 mag, około 500 fpe. Mogę to uzyskać w moim pełnowymiarowym 45, pełnowymiarowym 38 Super, 4-calowym 40 lub dowolnym 10. Po prostu mój sposób myślenia.

Chyba spędzam więcej czasu tam, gdzie telefony komórkowe nie działają, więc prawdopodobnie dlatego chcę tej dodatkowej mocy. Mieszkańcy miast tak naprawdę nie mają takiego ryzyka, więc nie miałoby to dla nich znaczenia. I tak wszystko jest akademickie. Każda broń i amunicja, którą masz, prawdopodobnie zadziała. Dlatego tak wiele osób nosi Glick 19, dużo amunicji i po prostu strzelasz, aż zagrożenie zniknie? Prawda?

Po prostu bardzo lubię Super, w zasadzie bez odrzutu i mocno uderza z daleka.

#47 ·
Więc w przybliżeniu - wygląda na to, że .38 super może dostarczyć taką samą lub nieco wyższą moc w pocisku 124-130 grain przy ~1200 ft/s w porównaniu do pocisku .45 230gr lecącego 900 ft/s, z dość mniejszym odrzutem.

Teraz muszę przetestować kilka .45 Underwood w pistoletach 5 i 4,25 cala.

#50 ·
EMP4 4" 9mm

-PMC 115gr fmj
1124, 1114, 1111 średnio 1116 i 318 fpe

-
Underwood Extreme Defender 90gr miedź monolityczna
1408, 1370, 1358 średnio 1378 i 380 fpe

-
Speer LE jhp 124gr Gold Dot
1053, 1015, 1028 średnio 1041 i 293 fpe

Śmieszne, że pmc bronze 115 ma więcej energii, ale jhp wyrządzi więcej szkód, więc te dwie liczby mogą nie wypadać korzystnie w warunkach mięsnych.

#52 ·
Naprawdę lubię .38 super. Wydaje się, że działa i wyrzuca bez problemu. Nigdy nie próbowałem podwójnego stosu. Myślę, że chciałbym do tego .38 super comp.

Bardzo trudno mi uwierzyć, że 9 mm cokolwiek można załadować (bezpiecznie), aby dorównać pełnemu obciążeniu super. Super wydaje się tam docierać dość bez wysiłku.