1911Forum banner

Pręty prowadzące o pełnej długości w 1911? Czy warto?

16K views 66 replies 47 participants last post by  Mad Dog Earle  
#1 ·
Widzę prowadnice o pełnej długości w niektórych 1911. Wilson Combat mówi o swojej prowadnicy o pełnej długości do konwencjonalnej sprężyny....

Niezależnie od tego, czy jest to rywalizacja, czy samoobrona, prowadnica o pełnej długości w pełnym rozmiarze oferuje bardziej wytrzymałą i trwałą konstrukcję w porównaniu z tradycyjnymi komponentami standardowymi.
Ale dla prowadnicy Flat Wire o pełnej długości twierdzą....

Doświadcz doskonałego cyklu i działania dzięki połączeniu naszej trwałej sprężyny z płaskiego drutu w połączeniu z precyzyjnie obrobioną prowadnicą o pełnej długości.
To są proste prowadnice o pełnej długości, po prostu dłuższy pręt, który przechodzi przez otwór w korku sprężyny...

Mam sprężynę WC Flat Wire w moich własnoręcznie wykonanych 1911 i podoba mi się. Zamówiłem prowadnicę WC Full Length Guide Rod dla sprężyny Flat Wire, aby ją wypróbować.

Czy naprawdę jest jakaś przewaga? A może to tylko kwestia preferencji?

#4 ·
Mam sprężynę z płaskiego drutu WC 17lb w dwóch moich 1911, które również używają kwadratowej dolnej płyty FPS. Próbowałem również sprężyny Colt Dual w jednym z tych pistoletów. Najbardziej podoba mi się WC Flat Wire. Wydaje się, że jest mniej odrzutu lufy z płaskim drutem.

Ale kiedy ręcznie przeładowujesz zamek w moich 1911, słychać szum sprężyny z płaskich sprężyn drucianych. Oczywiście podczas strzelania nie jest to na tyle głośne, aby usłyszeć to ponad strzał.
Może to być po prostu charakterystyka sprężyny z płaskiego drutu. Ale nie mogę się powstrzymać od wyobrażania sobie, że być może płaski drut nie pozostaje współśrodkowy i odbija się od okrągłego nosa standardowego pręta prowadzącego.

Nawiasem mówiąc, ponieważ płaski drut jest płaski i szeroki, średnica wewnętrzna jest mniejsza, a zatem wymaga pręta prowadzącego o mniejszej średnicy. Prawie niemożliwe jest włożenie sprężyny do zamka już zmontowanego na ramie, co jest łatwe w przypadku konwencjonalnej sprężyny. Szerszy drut sprężyny po prostu nie może się wyrównać z prętem prowadzącym i przesunąć się po nim, próbując wkręcić go w otwór zamka. Musisz zamontować sprężynę na prowadnicy z zdjętym zamkiem, gdzie możesz trzymać i manipulować prętem prowadzącym i sprężyną, aby je wyrównać i umieścić sprężynę na pręcie.

WC wydaje się twierdzić, że istnieje różnica z prętem prowadzącym o pełnej długości i płaskim drutem, więc zobaczę, dam wszystkim znać, czy jest jakaś zauważalna różnica. Jeśli tak, podejrzewam, że wynika to z faktu, że sprężyna z płaskiego drutu działa lepiej z prętem prowadzącym o pełnej długości, a niekoniecznie pręt prowadzący o pełnej długości działa lepiej dla wszystkich sprężyn...

#5 ·
W przeszłości, kiedy kupowałem 1911 z prowadnicą o pełnej długości (bez wymogu jej posiadania), usuwałem ją i zastępowałem standardową. Jeden był niezawodny od pierwszego dnia, a drugi po kilkuset strzałach docierania. To pistolet podstawowy, więc nie jest zaskakujące, że zajęło mu trochę czasu, zanim się ułożył.

#6 ·
Mam (1) 1911, który przyszedł z prowadnicą o pełnej długości i nie działa wcale lepiej niż moje dwa inne 1911 z standardową prowadnicą. Badałem płaskie sprężyny powrotne i wydaje się, że żywotność sprężyny jest dłuższa dla płaskiego drutu, ale sprężyny powrotne 1911 są na tyle tanie, że naprawdę nie mogę uzasadnić konfiguracji sprężyny z płaskiego drutu.

#8 ·
Przyznaję, że nie jestem inżynierem. Mówię tylko o moich osobistych doświadczeniach. Mam pełnowymiarowy CQB, który był dostarczany z konwencjonalnym zestawem sprężyn i przeszedłem na prowadnicę o pełnej długości, ponieważ dał mi ją znajomy. Nie potrafię powiedzieć, który strzelał lepiej. W rzeczywistości, jak większość mojej broni, CQB strzela znacznie lepiej niż ten strzelec potrafi strzelać.

Grumpy

#9 ·
Było to tutaj wiele razy omawiane.

FLRG to rozwiązanie nieistniejącego problemu. Jeśli musisz taki mieć, upewnij się, że jest jednoczęściowy. Miałem jeden od Wilsona, który był dwuczęściowy i uwielbiał się odkręcać, co bardzo utrudniało demontaż. Wymieniłem go i zaślepkę i już nigdy nie spojrzałem wstecz.

#11 ·
Widzę prowadnice o pełnej długości w niektórych 1911. Wilson Combat mówi o swojej prowadnicy o pełnej długości do konwencjonalnej sprężyny....
Marketing w celu sprzedaży części. Używałem każdego ustawienia prowadnicy znanego na platformie 1911, jeśli chodzi o surową funkcję, nie ma różnicy. Jeśli Twój 1911 jest mniej niezawodny, na pewno nie będzie to spowodowane użyciem prowadnicy o pełnej długości lub prowadnicy GI. Chyba że jest to dwuczęściowa prowadnica i odkręca się na strzelnicy - tego też dowiedziałem się na własnej skórze.

Ale w przypadku prowadnicy o pełnej długości z płaskiego drutu twierdzą....

Są to proste prowadnice o pełnej długości, po prostu dłuższy pręt, który przechodzi przez otwór w korku sprężyny...

Mam sprężynę WC Flat Wire w moich własnoręcznie wykonanych 1911 i podoba mi się. Zamówiłem prowadnicę WC Full Length Guide Rod do sprężyny Flat Wire, aby ją wypróbować.

Czy naprawdę jest jakaś zaleta? A może to tylko kwestia preferencji?
W odniesieniu do sprężyny z płaskiego drutu? Zaletą jest to, że nie musisz się martwić o zużycie sprężyny w 3000 do 5000 strzałów. Tradycyjne sprężyny okrągłe zużywają się szybciej. Sprężyny z płaskiego drutu wytrzymują do 40 000 strzałów, zanim sprężyna ulegnie znacznemu zmęczeniu. Kusiło mnie, żeby przejść na sprężyny WC flatwire tylko po to, żeby nie musieć się martwić tak częstą wymianą tych konkretnych sprężyn.

Mam sprężyny WC 17lb flat wire w dwóch moich 1911, które również używają kwadratowej płyty FPS. Próbowałem również podwójnej sprężyny Colt w jednym z tych pistoletów. Najbardziej podoba mi się WC Flat Wire. Wydaje się, że jest mniej podrzutu lufy ze sprężyną z płaskiego drutu.

Ale kiedy ręcznie przeładowujesz zamek w moich 1911, słychać szum sprężyny ze sprężyn z płaskiego drutu. Oczywiście podczas strzelania nie jest wystarczająco głośno, aby usłyszeć go ponad strzałem.
Może to być tylko charakterystyka sprężyny z płaskiego drutu. Ale nie mogę się powstrzymać od wyobrażania sobie, że być może płaski drut nie pozostaje współśrodkowy i odbija się od okrągłego nosa standardowej prowadnicy.

Przy okazji, ponieważ płaski drut jest płaski i szeroki, średnica wewnętrzna jest mniejsza, a więc wymaga prowadnicy o mniejszej średnicy. Prawie niemożliwe jest włożenie sprężyny do zamka już zamontowanego na ramie, co jest łatwe w przypadku konwencjonalnej sprężyny. Szerszy drut sprężyny po prostu nie może się wyrównać z prowadnicą i przesunąć po niej, próbując wkręcić go w otwór zamka. Musisz zamontować sprężynę na prowadnicy ze zdjętym zamkiem, gdzie możesz trzymać i manipulować prowadnicą i sprężyną, aby je wyrównać i umieścić sprężynę nad prętem.

WC wydaje się twierdzić, że jest różnica z prowadnicą o pełnej długości i płaskim drutem, więc zobaczę, dam wszystkim znać, czy jest jakaś zauważalna różnica. Jeśli tak, podejrzewam, że wynika to z faktu, że sprężyna z płaskiego drutu działa lepiej z prowadnicą o pełnej długości, a niekoniecznie prowadnica o pełnej długości działa lepiej dla wszystkich sprężyn...
Sprężyny z płaskiego drutu mają płaską, kwadratową stronę, która ociera się o prowadnicę. Podnieś M&P, usłyszysz podobny hałas. Sprężyny z płaskiego drutu są trochę głośniejsze. Natura bestii, nie będą przesuwać się gładko po powierzchni prowadnicy (i lufy/osłony przeciwpyłowej, jeśli używasz prowadnicy GI) jak okrągła sprężyna. Jeśli jest różnica, założę się, że będzie ona przede wszystkim w tym, jak gładko działa pistolet, ponieważ niepodparte ramię płaskiej sprężyny będzie kontrolowane i nie będzie mogło swobodnie odbijać się na osłonie przeciwpyłowej i lufie, aż zwoje zostaną zmuszone do spoczynku na prowadnicy. To chyba jedyna realna różnica, jaką zauważam, używając zwykłej sprężyny z prętem o pełnej długości.

Może też rzeczywiście być mniej podrzutu lufy ze sprężyną z płaskiego drutu, a przynajmniej inny impuls odrzutu. Sposób, w jaki narasta i uwalnia się napięcie, gdy płaska sprężyna ściska się, a następnie rozszerza, jest również nieco inny niż sposób, w jaki narasta napięcie w przypadku standardowej sprężyny okrągłej.

Osobiście skłaniam się ku konfiguracjom GI tylko ze względu na łatwość demontażu. Prościej jest wepchnąć korek sprężyny powrotnej i zwolnić napięcie sprężyny po obróceniu tulei lufy, niż bawić się jakąkolwiek prowadnicą o pełnej długości, której używałem. Chociaż przyznam, że doceniam, jak płynnie pistolet może funkcjonować z prowadnicą o pełnej długości.

#12 ·
Sprężyny z płaskiego drutu wytrzymują do 40 000 strzałów, zanim sprężyna ulegnie znacznemu zmęczeniu.
Wyjąłem starą, wymienioną sprężynę z mojego Micro 9 z torby na strzelnicę, żeby zobaczyć. To sprężyna z płaskiego drutu. Miała raz problem z cyklem, gdy była brudna. Wyczyściłem i nasmarowałem ją i było dobrze. Później wymieniłem sprężynę na fabryczną sprężynę z płaskiego drutu.
Około cala różnicy w długości obu.
Kupiłem to używane i nie mam pojęcia, ile strzałów przez to przeszło. Musi być dużo. Powiedziałbym, że daleko od 40 000, ale wystrzeliłem przez to około 3500. Widać zużycie. Bardzo niezawodne i wciąż dość celne.

#14 · (Edited)
Jeśli chodzi o sprężyny z płaskiego drutu, podoba mi się również dłuższa żywotność, ale należy pamiętać, że wiele, a może wszystkie, wymagają cieńszego pręta prowadzącego. Zazwyczaj nie można po prostu kupić sprężyny z płaskiego drutu i włożyć jej na stary pręt prowadzący. Dodaje trochę kosztów z góry, ale prawdopodobnie warto, chyba że nie strzelasz zbyt dużo.

#15 ·
Przeszedłem na płaskie sprężyny drutowe w kilku moich pistoletach, podobają mi się. I tak przechodziłem na prowadnice G.I., więc różnica w kosztach nie była duża. Mam 3 Colty z podwójnymi sprężynami i zostawię je w spokoju. Byłbym zainteresowany poznaniem różnicy w trwałości między podwójnymi sprężynami a płaskimi sprężynami drutowymi Wilsona, jeśli w ogóle jakaś jest. W moich pistoletach do strzelania na strzelnicy zostawiam długie prowadnice, a w moich pistoletach do noszenia przechodzę na prowadnice G.I. Teoretycznie myślę, że prowadnice o pełnej długości są prawdopodobnie lepszym rozwiązaniem, ale w praktyce nie widzę żadnej różnicy, a krótkie prowadnice są łatwiejsze w obsłudze.

#19 ·
"Martwienie się" o wymianę sprężyny nawet po 3 tys. nabojów? To coś, czym 99% ludzi tutaj NIGDY nie będzie musiało się martwić. :p

Wystrzeliwuję 200 nabojów tygodniowo, ale nie zawracam sobie głowy wymianą sprężyny, chyba że zacznę widzieć problem, co jeszcze się nie zdarzyło. Sprężyny powrotne są tanie, więc nie martwię się tym.
Może 'martwienie się' nie było do końca właściwym słowem. Przypuszczam, że 'wzięcie pod uwagę' byłoby bardziej odpowiednie? Ale odhacza jedną rzecz z listy konserwacji zapobiegawczej.

Wystrzeliwuję tyle co drugi tydzień, a przynajmniej raz w miesiącu. Ale rozkładam też uwagę na garść pistoletów. Zajmuje trochę czasu, zanim jakikolwiek pistolet tam dotrze, więc nie jest to dokładnie duży problem, aby się tym 'martwić', zwłaszcza że sprężyny są rzeczywiście tanie.

Z zawodu jestem mechanikiem, więc mam tendencję do chęci wychwytywania i rozwiązywania 'problemu', zanim się pojawi, zamiast czekać na czkawkę i zajmować się nią wtedy.

#20 ·
FWIW, Ed Brown używa również płaskich sprężyn powrotnych w swoim EVO 1911 i mówi również, że są dobre na 30 000 do 40 000 strzałów. Z jakiegoś powodu EB ostrzega, aby nie używać jego płaskich sprężyn w innych 1911.

Kolejny FWIW, wierzę w "zapobiegawczą" konserwację. Więc wymieniam sprężyny powrotne okresowo, albo według liczby strzałów, albo czasu. To jeden z powodów, dla których nie lubię systemów ze sprężynami powrotnymi. Zazwyczaj są one znacznie droższe w wymianie i zwykle nie są dostępne w zakresie wag odrzutu.

Spędziłem 45 lat ucząc firmy, że działanie zapobiegawcze jest zawsze tańsze niż działanie naprawcze. Stosuję tę zasadę do mojej broni palnej, a także do pojazdów, kosiarek, odśnieżarek itp.

#21 ·
Chyba nic złego z FLGR i płaskimi sprężynami, i może zaleta w małych typach 1911 3"-3 1/2". 1911 4,25"-5" z FLGR działają płynniej podczas ręcznego przeładowania. Brak doświadczenia z płaskimi sprężynami, ale nigdy nie udało mi się wykryć przewagi FLGR. W rzeczywistości zmieniam wszystkie moje egzemplarze wyposażone w FLGR na zwykły pręt prowadzący GI, nawet w pistoletach z lufą typu bull...YMMV

#22 ·
Gdyby 1911 rozkładały się za pomocą jednego ruchu dźwigni, jak nowoczesne pistolety, to FLGR nie stanowiłyby problemu. Zamiast tego sprawiają, że rozkładanie w terenie to ogromny PITA, a nieliczne rzekome korzyści dla cyklu i żywotności sprężyny są dla mnie niewarte zachodu. Mam ponad tuzin 1911 i wszystkie mają standardowy układ prowadnicy GI.

#30 ·
Gdyby 1911 były rozkładane za pomocą jednego ruchu dźwigni, jak nowoczesne pistolety, to FLGR nie stanowiłyby problemu. Zamiast tego sprawiają, że rozkładanie w terenie to ogromny PITA, a nieliczne rzekome korzyści dla cyklu i żywotności sprężyny są dla mnie niewarte zachodu. Mam ponad tuzin 1911 i wszystkie mają standardowy układ prowadnicy GI.
Mogę rozłożyć mój FLGR bez użycia narzędzi. Nie do końca rozumiem problem, o którym niektórzy mówią, że jest PITA. Mój FLGR jest jednoczęściowy, więc może to robi różnicę.

#23 ·
Moja opinia,,,,

Kiedy naprawdę interesowałem się 1911, FLGR były w modzie, od poprawy celności po redukcję odrzutu, wybielanie zębów i poprawę życia seksualnego,,,,,, Nie! Nie znalazłem żadnych ulepszeń! Są poważnym PITA do czyszczenia i konserwacji.

Logika mówi, że powinno to pomóc w odrzucie i celności, ale nie znalazłem nic na mojej Thompson w pełnym rozmiarze. Stałem się bardzo sceptyczny wobec najnowszych mod. Zaoszczędź pieniądze na więcej amunicji i ćwicz, ćwicz, ćwicz!

#24 · (Edited)
Używam dwuczęściowego prowadnika pełnej długości (FLGR) firmy Colt i nigdy się nie odkręca, w przeciwieństwie do innych dwuczęściowych FLGR z rynku wtórnego, które mają tendencję do odkręcania się podczas strzelania. Wolę używać FLGR ze sprężynami śrubowymi Wolffa zamiast sprężyn płaskich ze względu na lepszą funkcjonalność (sprężyny płaskie ocierają się podczas używania FLGR). Z mojego doświadczenia, zwłaszcza w pełni niestandardowym 1911 EDC, który zbudowałem jako emerytowany rusznikarz FFL/SOT, użycie FLGR przyczynia się do uzyskania doskonałej celności i niezawodności zarówno podczas wolnego, jak i szybkiego strzelania. Ta wydajność jest dla mnie oczywista podczas strzelania amunicją .45 ACP 230 grain bonded JHP +P z prędkością 1000 FPS, która jest jedyną amunicją, której używam do treningu i SD.

#26 ·
Kiedyś miałem FLGR w wszystkich moich pistoletach, ale przestałem je stosować kilka lat temu. Wszystkie działają w 100% niezależnie od prowadnicy w pistolecie. Jedyną, z jaką się spotkałem, która cokolwiek robi z odrzutem lufy, jest jednostka Harts, którą wciąż mam w swoim pierwszym pistolecie do zawodów. Jest pusta i wypełniona rtęcią i łożyskami kulkowymi.

Jeśli chodzi o sprężyny z płaskiego drutu, to wspaniale, że wytrzymują większą liczbę strzałów, ale osoby, które używają tego rodzaju amunicji w swoich pistoletach, zazwyczaj mają zapas różnych części w swoich pojemnikach. Większość ludzi nigdy nie wystrzeli 30 tysięcy nabojów ze swoich pistoletów. Nie jestem przeciwny nowym technologiom, ale utrzymuję zapas sprężyn o znanych mi parametrach, które działają w moich pistoletach; grzebanie przy nowych parametrach sprężyn jest na szczycie mojej listy zajęć, tuż obok obowiązku ławnika.

#28 ·
Mam kilka pistoletów z lufą 4” z pełnej długości prowadnicami i sprężynami płaskimi. Działają świetnie. Moje pistolety 5” i Commander działają ze standardową prowadnicą GI i sprężynami drutowymi. One też działają świetnie. Więc myślę, że dla mnie to zależy od pistoletu.

#31 ·
FLGR, o którym mówię, to SS, a nie wolfram, więc na pewno będzie to ogromna poprawa wydajności! :ROFLMAO:

Skomentowałem OP tego filmu. Brakuje dwóch krytycznych W, co i dlaczego... ...po tym wszystkim, co powiedział, można wywnioskować, że kupowanie drogiej, dopasowanej lufy i tulei jest głupie i powinieneś kupić tanią lufę i tuleję typu drop in.....