1911Forum banner

Jak określić wagę sprężyny powrotnej?

38K views 16 replies 15 participants last post by  45ofcourse  
#1 ·
Czy istnieje sposób na określenie wagi sprężyny powrotnej w pełnowymiarowym 1911, patrząc na nią? Na przykład, czy sprężyna 16-funtowa ma określoną liczbę zwojów itp.?

#3 ·
Zalecenia dotyczące sprężyn powrotnych do pistoletów: 03-10-2012

Zalecenia Ed Brown Custom:
(1) Wymiana sprężyny powrotnej: Co 1K-2K nabojów. (EB # 9165-G). (2) Wymiana sprężyny iglicy: Co 3K-5K nabojów. (EB # 908). (3) Wymiana sprężyny głównej: Co 3K-5K nabojów. (EB # 919). (4) Prawidłowe dopasowanie sprężyny powrotnej do używanego ładunku. (5) Brak Shok-buffów. (6) Wyrzucone łuski powinny lądować w odległości 8-12 stóp. (7) Jeśli łuski spadają w odległości kilku stóp, sprężyna jest zbyt ciężka dla tego ładunku. (8) Jeśli łuski spadają dalej niż 12 stóp, sprężyna jest zbyt lekka dla tego ładunku.

Zalecenia Springfield Armory:
Modele „Mil-Spec” i „Loaded” w kalibrze .45 ACP są fabrycznie wyposażone w sprężynę powrotną 16 funtów. Ich 1911 .45 ACP long-slide używa sprężyny powrotnej o standardowej długości dla pistoletu 5” @ 15 lub 16 funtów. .45 Super V16 (portowany) używa tej samej sprężyny powrotnej podczas używania amunicji .45 auto, ale sprężyny powrotnej 18,5 funta podczas używania amunicji .45 Super.

Zalecenia Wilson Combat:
Pistolety WC 5” .45 są wysyłane ze sprężyną 17 funtów. Blog internetowy Wilson Combat dotyczący sprężyn powrotnych zaleca sprężynę 15 funtów - 18,5 funtów. Zalecana wymiana sprężyny powrotnej: (awarie mechaniczne / problemy).
(1) Awaria powrotu do baterii. (2) Rozerwany Shok-buff w ciągu kilkuset nabojów od instalacji. (3) ½” lub więcej krótsza niż nowa. (4) Zakup używanego pistoletu. (5) Wyrzut - wzór ekstrakcji zmienia się nagle.

Zalecenia W. C. Wolff Gunspring: Jeśli łuski lądują w odległości 3 stóp-6 stóp: sprężyna powrotna jest w przybliżeniu prawidłowa Jeśli łuski lądują w odległości mniejszej niż 3 stopy: sprężyna powrotna jest zbyt ciężka dla tego ładunku Jeśli łuski lądują w odległości większej niż 6 stóp-8 stóp: sprężyna powrotna jest zbyt lekka dla tego ładunku.

Zalecenia Integrated Spring Management Inc. (ISMI):
„Sprężynę powrotną należy wymienić najpóźniej wtedy, gdy straciła 0,500” wolnej długości w stosunku do nowej. W tym momencie sprężyna uległa znacznemu zmniejszeniu obciążenia wywieranego przy zainstalowanej długości. (Kiedy jest w baterii).

#16 ·
Zalecenia dotyczące sprężyny powrotnej pistoletu: 03-10-2012

Zalecenia Ed Brown Custom:
(1) Wymiana sprężyny powrotnej: Co 1K-2K nabojów. (EB # 9165-G). (2) Wymiana sprężyny iglicy: Co 3K-5K nabojów. (EB # 908). (3) Wymiana sprężyny głównej: Co 3K-5K nabojów. (EB # 919). (4) Prawidłowo dopasuj sprężynę powrotną do używanego ładunku. (5) Brak Shok-buffów. (6) Wyrzucone łuski powinny lądować w odległości 8-12 stóp. (7) Jeśli łuski spadają w odległości kilku stóp, sprężyna jest za ciężka dla tego ładunku. (8) Jeśli łuski spadają dalej niż 12 stóp, sprężyna jest za lekka dla tego ładunku.

Zalecenia Springfield Armory:
Modele „Mil-Spec” i „Loaded” w kalibrze .45 ACP są fabrycznie wyposażone w sprężynę powrotną 16 lb. Ich 1911 .45 ACP long-slide używa sprężyny powrotnej o standardowej długości dla pistoletu 5” @ 15 lub 16 funtów. .45 Super V16 (z portem) używa tej samej sprężyny powrotnej podczas używania amunicji .45 auto, ale sprężyny powrotnej 18,5 lb podczas używania amunicji .45 Super.

Zalecenia Wilson Combat:
Pistolety WC 5” .45 auto są wysyłane ze sprężyną 17 lb. Blog internetowy Wilson Combat dotyczący sprężyn powrotnych zaleca sprężynę 15 lb-18,5 lb. Zalecana wymiana sprężyny powrotnej: (awarie mechaniczne / problemy).
(1) Powrót do awarii baterii. (2) Rozerwany Shok-buff w ciągu kilkuset nabojów od instalacji. (3) ½” lub więcej krótszy niż nowy. (4) Zakup używanego pistoletu. (5) Ejection - wzór wyrzutu zmienia się nagle.

Zalecenia W. C. Wolff Gunspring: Jeśli łuski lądują w odległości 3 stóp-6 stóp: sprężyna powrotna jest w przybliżeniu prawidłowa Jeśli łuski lądują w odległości mniejszej niż 3 stopy: sprężyna powrotna jest za ciężka dla tego ładunku Jeśli łuski lądują dalej niż 6 stóp-8 stóp: sprężyna powrotna jest za lekka dla tego ładunku.

Zalecenia Integrated Spring Management Inc. (ISMI):
„Sprężyna powrotna powinna zostać wymieniona najpóźniej wtedy, gdy straciła .500” wolnej długości w stosunku do nowej. W tym momencie sprężyna uległa znacznemu zmniejszeniu obciążenia wywieranego przy zainstalowanej długości. (Kiedy jest w baterii).
Nie mogę wypowiadać się na temat innych, ale mój nowy Wilson Combat Elite Professional, z 4-calową lufą, został dostarczony z Shok-buffem, (instrukcja obsługi (strona 53) zaleca, aby nie używać Shok-buffa w pistoletach 45ACP o długości mniejszej niż 5 cali. Podczas mojego pierwszego wyjścia z pistoletem, po wyczyszczeniu i nasmarowaniu go, ciągle miałem zacięcia z użyciem CCI Blaser 230 gr RN. Na podstawie instrukcji usunąłem Shok-buff, ale miałem te same wyniki. Następnie wystrzeliłem 24 naboje Remington 175gr +P bez żadnych problemów z podawaniem lub wyrzutem, ale zatrzask zamka nie zdołał złapać zamka, gdy magazynek był pusty. Zadzwoniłem do Wilsona w sprawie braku wydajności i powiedziano mi, że powinienem odpowiednio wyczyścić i nasmarować pistolet, co już zrobiłem, a następnie zapytano mnie, czy prawidłowo trzymam pistolet. (wiotki nadgarstek) W końcu zapytałem, czy mogę dowiedzieć się, jaka jest waga sprężyny powrotnej i powiedziano mi, że wynosi 22 funty. Rozmowa zakończyła się, gdy powiedziano mi, że mogę odesłać FABRYCZNIE NOWY pistolet, a oni go sprawdzą. Nie wspomniał o użyciu lżejszej sprężyny powrotnej. Teraz mam sprężynę Ed Brown 18 lb w drodze, aby zastąpić 22-funtową sprężynę Wilsona. W obronie jakości Wilsona powinienem wspomnieć, że miesiąc przed tym pistoletem kupiłem Wilson CQB Commander, który działał bez zarzutu przez 500 nabojów.

#4 ·
Sprężyna powrotna Wolff 15 funtów i 16 funtów wykorzystuje drut o średnicy 0,045 cala.
Liczba zwojów w typowej sprężynie powrotnej 1911 wynosi od 30 do 34 w zależności od producenta sprężyny i długości sprężyny.
Liczenie zwojów nie ujawni wartości znamionowej sprężyny.
Na marginesie, trudno jest uzyskać dokładny pomiar średnicy drutu sprężyny za pomocą suwmiarki.
Ponadto stare, zużyte sprężyny tracą wytrzymałość i mierzą jedno, ale w rzeczywistości mają nieco mniejszą wytrzymałość niż w stanie nowym.

• Helpful
Reactions: dankwell
#10 ·
Czy istnieje sposób na określenie wagi sprężyny powrotnej w pełnowymiarowym 1911, patrząc na nią?
W przypadku standardowego drutu sprężynowego można obliczyć charakterystykę, jeśli znasz drut sprężynowy i średnicę cewki, odstęp między zwojami i liczbę zwojów. Jeśli masz podobne sprężyny do porównania ze sprężyną, możesz przewidzieć utratę "wagi" wynikającą ze zmniejszenia całkowitej długości w czasie i użytkowania. W razie wątpliwości załóż dobrą sprężynę. Możesz też kupić lub zbudować tester sprężyn, tak jak zrobił to użytkownik log man .

#11 ·
Kupiłem mojego Colta Gov, który został zbudowany przez Boba Coogana, od przyjaciela około 10 lat temu i był niezwykle niezawodny z każdym rodzajem pocisku, który przeładowywałem. Z łatwością wystrzeliłem z niego ponad 30 tysięcy nabojów w ciągu 10 lat i nie zmieniłem w nim ani jednej rzeczy. Noc, w której zrobiłem moją OP, właśnie wróciłem z zawodów i miałem wiele awarii FTF. Użyłem mojego 1911 zaledwie tydzień wcześniej z tymi samymi magazynkami Wilsona i przeładowaniami i nie miałem problemu. Myślę, że może nadszedł czas, aby wymienić wszystkie moje sprężyny, ponieważ nie ma żadnych uszkodzonych ani pękniętych części.

Minęło trochę czasu, odkąd musiałem wymienić sprężyny, a w latach 90. sprężyny odrzutu o zmniejszonej wadze były w modzie. Czy tak jest nadal? Strzelam głównie 200 gr SWC, a także 185 gr pocisków FN w moim Colcie. Czy powinienem kupić sprężynę 16# lub 17# lub 18#? Czy sprężyny główne i sprężyny iglicy mają standardową wagę?

#12 ·
Zależy to od tego, jak szybko ładujesz te pociski 185 i 200 gr.

Zalecana jest zazwyczaj sprężyna 16 funtów dla wszystkiego do hardball, 18 funtów dla +P; ale jeśli strzelasz obciążeniami do tarczy średniego zasięgu, możesz użyć lżejszej. Mam 12 w moich pistoletach powderpuff.

Dostępna jest gama sprężyn głównych, stara GI ma 23, wiele pistoletów w dzisiejszych czasach ma 19, aby ułatwić pracę spustu. Ale sprężyna główna jest mniej ugięta niż sprężyna powrotna i jest tak samo stałą częścią, jak sprężyna może być. Pomyśl o sprężynach samochodowych. Zostawiłbym to w spokoju.

Sprężyna iglicy może się zużywać, zwłaszcza jeśli dużo ćwiczysz na sucho. Nie ma problemu, Wolff dołącza sprężynę iglicy do każdej nowej sprężyny powrotnej.

#15 ·
Aby zmierzyć wagę moich sprężyn powrotnych, używam aluminiowej strzały o odpowiednim rozmiarze. Na jednym końcu mam podkładkę zablokowaną zawleczką. Nakładam sprężynę powrotną, a następnie zakładam kolejną podkładkę. Na przeciwległym końcu strzały od zawleczki mam otwór w strzale z boku na bok. W moim stole warsztatowym mam wywiercony otwór i umieszczam zmontowany zestaw przez otwór nieco większy niż strzała [koniec strzały, w którym wywiercono otwór] i wieszam mój cyfrowy przez otwór w strzale, pociągam, aby ścisnąć, a następnie cofamy się o 1/8 cala. Robiąc to, zapewnia się prawidłową wagę sprężyny na nowych i używanych sprężynach.