1911Forum banner
Status
Not open for further replies.

Zwolnienie magazynu odwracalne?

9.6K views 15 replies 14 participants last post by  Grandpas50AE  
#1 ·
Czy zwolnienie magazynka w 1911 jest odwracalne? Pytanie dla leworęcznego… (konkretnie, Colt Gov 5”).

#2 ·
Nie, ale istnieją specjalne wymienne zatrzaski magazynka, które umożliwiają używanie go lewą ręką.

• Like
Reactions: Levian
Save
#3 ·
Oni już nie prowadzą działalności, ale wyszukiwanie może coś znaleźć. Była jeszcze jedna, lata temu, chyba Smith&Alexander, która ją produkowała, ale nie widziałem tego od dłuższego czasu. Czy lekko wydłużona praca na palcu spustowym zadziała? To najłatwiejszy sposób na upuszczenie magazynka HK za pomocą dźwigni w kabłąku spustu.

#6 ·
Palec spustowy jest kluczem do tego BEZ modyfikowania pistoletu.

Zdejmij lewy palec wskazujący (palec spustowy) ze spustu, sięgnij w dół i naciśnij zwalniacz magazynka. Włóż nowy magazynek, sięgnij palcem spustowym w górę i naciśnij zatrzask zamka, a następnie połóż palec z powrotem na spuście. Widziałem, jak "lewoskrętni" robią to szybciej niż niektórzy praworęczni strzelcy. Nie wiem nic o dostępności tych… Nigdy z żadnego nie korzystałem:

#14 ·
Jak powiedzieli i opisali inni, używaj lewego palca wskazującego. Jestem leworęczny i nie mam problemów z używaniem opisanej metody. Jak wspomnieli inni, mam również przyjaciela, który jest praworęczny i mogę upuścić magazynek tak samo szybko jak on, jeśli nie szybciej.
Problem nie polega na zwolnieniu magazynka podczas aktywnego strzelania z pistoletu, problem polega na przypadkowym uderzeniu w zatrzask magazynka podczas noszenia go w kaburze i upuszczeniu magazynka. Zasadniczo sprawia, że ​​twój pistolet jest bezużyteczny

#8 ·
Palec spustowy jest kluczem do tego BEZ modyfikowania broni.

Zdejmij lewy palec wskazujący (palec spustowy) ze spustu, sięgnij w dół i naciśnij zwalniacz magazynka. Włóż nowy magazynek, sięgnij palcem spustowym w górę i naciśnij zatrzask zamka, a następnie połóż palec z powrotem na spuście. Widziałem, jak "lewoskrętni" robią to szybciej niż niektórzy praworęczni strzelcy. Nie wiem nic o dostępności tych… Nigdy z takiego nie korzystałem:
Ta część oczywiście nie jest przeznaczona do 1911.

Ta firma oferuje zwalniacz magazynka ambi, który pasuje do 1911.
Joe

• Like
Reactions: FDM1
Save
#9 ·
Zgadzam się z innymi lewicowcami - palec na spuście to najlepsza metoda.

Jest nie tylko łatwiejsza (nie trzeba zmieniać chwytu, aby użyć kciuka), ale także gwarantuje, że palec znajduje się poza osłoną spustu.

Jedyną modyfikacją, jaką robię, jest zmiana sprężyny na sprężynę o zmniejszonej mocy, ponieważ niektóre sprężyny fabryczne są zbyt sztywne dla zatrzasku magazynka.

#12 ·
Był to etap IDPA silnej ręki - słabej ręki, który został ustawiony tak, aby wystrzelić broń do zera, trzymając ją w słabszej ręce. Zazwyczaj podchodziło się do tego, przenosząc broń z powrotem do silnej ręki, przeładowując ją i wracając z bronią na słabszą stronę, aby dokończyć strzelanie. Zrobiłem przeładowanie lewą ręką, sięgając wokół brzucha piwnego po zapasowy magazynek i skończyłem z mniejszą ilością małpich ruchów.

#16 ·
Widzę, że jesteś nowy na forum, witaj! Prawdopodobnie sobie z tego nie zdajesz sprawy, ale naszą polityką jest nie odświeżanie starych wątków sprzed ponad 4 miesięcy (zazwyczaj) od ostatniego postu. Zapraszam do otwarcia nowego wątku na stary temat, jeśli uważasz, że wymaga on ponownej dyskusji, i opcjonalnie dołączenia linku do starego. Ten wątek jest zamknięty.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.