1911Forum banner

RIA 1911 A1 Stal nierdzewna 45 ACP Recenzja

1 reading
18K views 30 replies 14 participants last post by  hillbilly47  
#1 ·
Właśnie kupiłem Rock Island 1911 w rozmiarze oficerskim 45 ACP ze stali nierdzewnej jako prezent dla mojego najstarszego wnuka. Oto wady i zalety, które znalazłem w pistolecie. Najpierw wady. Jest to pistolet zgodny z CA, który musi przejść test upadku z 3 stóp w moim stanie. Miał zamontowaną sprężynę iglicy o dużej wytrzymałości, aby zdać ten test. Usunąłem fabryczną sprężynę iglicy i zastąpiłem ją nową standardową sprężyną Colt, aby uniknąć ewentualnych błędnych zapłonów, które widziałem w innych pistoletach w stylu 1911 zgodnych z CA.

Rozłożyłem pistolet do czyszczenia i po ponownym złożeniu miałem problemy z zatrzaśnięciem się dźwigni zatrzymania zamka. Musiałem usunąć 20 tysięcznych cala metalu z trzpienia zatrzymania zamka i wypolerować go oraz powierzchnię zatrzymania zamka, gdzie trzpień ma kontakt. To rozwiązało problem.

A teraz zalety. Blokada lufy jest ciasna, czego można się spodziewać po ręcznie dopasowanym 1911. Brak ruchu na wylocie lufy lub na wylocie lufy typu bull barrel. Duże zaskoczenie.

Dopasowanie zamka do ramy było bardzo ciasne, ale płynne w działaniu. Podczas demontażu nie widziałem żadnych śladów po narzędziach, a szyny ramy i szyny zamka były gładkie, jak można się spodziewać, gdyby zostały wypolerowane ręcznie. Kolejne duże zaskoczenie dla 1911 z niskim budżetem. Opór spustu wynosił 5 funtów i był wyraźny, bez śladu zadziorów i bardzo mały over travel.
Image
Image
Image

Po obejrzeniu powyższych elementów poczułem, że ten 1911 w rozmiarze oficerskim będzie celniejszy niż inne 1911, które kosztują znacznie więcej. Ten pistolet kosztował 639,00 $ przed podatkami i opłatami FFL. Wycieczka na strzelnicę udowodniła mi rację. 5-strzałowy cel to Winchester hardball, a 7-strzałowy cel to moje przeładowania z użyciem pocisków 185 gr. Golden Sabre. Cele zostały oddane z ręki z podparciem barykadowym na dziesięciu jardach. Chciałbym umieścić ten pistolet w uchwycie Ransom na 25 jardach, aby zobaczyć, co potrafi.

Jeśli chcesz 1911 w rozmiarze oficerskim z lufą 3,5 cala do ukrytego noszenia, nie pomijaj Rock Island Armory 1911. Jest to pistolet, który działa w klasie, która kosztuje ponad dwa razy więcej pieniędzy. Ma również bardzo dobre przyrządy celownicze, które zarówno z przodu, jak i z tyłu są regulowane w zakresie wiatru.

#5 · (Edited)
To naprawdę miłe. Nie wiedziałem, że RIA/Armscor w ogóle produkuje 1911 ze stali nierdzewnej.
To jest Baby, mam rozmiar Government w .45 i 9mm z 10mm na zamówienie. Nie planuję z nich strzelać; po prostu mam fetysz do stali nierdzewnej.

#6 ·
CharlieHorse, nie zwalniając ich, tracisz dużo zabawy na strzelnicy. Właśnie kupiłem pełnowymiarowy, 5-calowy, nierdzewny pistolet RIA 1911 i znalazłem w nim taką samą dobrą jakość wykonania. Sztywne ryglowanie lufy i dopasowanie zamka do ramy. Brak śladów narzędzi na szynach. Ruch w przód i w tył gładki jak masło. Zabiorę go na strzelnicę za kilka dni i spodziewam się po nim dobrych grup, podobnie jak po modelu Officer powyżej. Podczas testowania podawania, pistolet podawał i komorował puste łuski 45. Powinien być bardzo niezawodnym pistoletem do pracy obronnej.
Porównałbym te dwa pistolety z Coltami wyprodukowanymi pod koniec lat 60., kiedy Colt miał dobrą reputację ze względu na jakość wykonania. W latach 70. jakość wykonania Coltów spadła po przejęciu przez dużą, zróżnicowaną firmę, która zaczęła iść na skróty, aby zwiększyć marżę zysku. Teraz poczekam, aż zagorzali fani Colta zaczną na mnie krzyczeć. Nadal mam w sejfie pistolet Colt 1911 serii 70, z którego uwielbiam strzelać.
Mój Colt National Match trafił do mojego wnuka, ponieważ wstępuje do organów ścigania. Polegałem na tym pistolecie, aby uratować moje życie przez wiele lat, pracując jako LEO, i przy jednej okazji uratował mi życie, kiedy użyłem go, aby powalić poszukiwanego przestępcę na 97 jardach, który popełnił błąd, mierząc do mnie z karabinu.
Ja

#19 ·
CharlieHorse, nie zwalniając ich, tracisz dużo zabawy na strzelnicy. Właśnie kupiłem pełnowymiarowy, 5-calowy, nierdzewny pistolet RIA 1911 i znalazłem w nim taką samą dobrą jakość wykonania. Dokładne ryglowanie lufy i dopasowanie zamka do ramy. Brak śladów po narzędziach na szynach. Ruch w przód i w tył gładki jak masło. Zabiorę go na strzelnicę za kilka dni i spodziewam się po nim dobrych grup, tak jak po modelu Officer powyżej. Podczas testowania podawania, pistolet podawał i komorował puste łuski 45. Powinien być bardzo niezawodną bronią do obrony.
Porównałbym te dwa pistolety z Coltami wyprodukowanymi pod koniec lat 60., kiedy Colt miał dobrą reputację ze względu na jakość wykonania. W latach 70. jakość wykonania Colta spadła po przejęciu przez dużą, zróżnicowaną firmę, która zaczęła iść na skróty, aby zwiększyć marżę zysku. Teraz poczekam, aż zagorzali zwolennicy Colta zaczną na mnie krzyczeć. Nadal mam w sejfie pistolet Colt 1911 serii 70, z którego uwielbiam strzelać.
Mój Colt National Match trafił do mojego wnuka, ponieważ wstępuje do organów ścigania. Polegałem na tym pistolecie, aby uratować mi życie przez wiele lat, pracując jako LEO, a raz uratował mi życie, gdy użyłem go, aby powalić poszukiwanego przestępcę w odległości 97 jardów, który popełnił błąd, mierząc do mnie z karabinu.
ge
Mam oryginalnego Colta Officer z pierwszych 1000 sztuk w produkcji. Nosiłem go dużo, ale celowo utrzymywałem niską liczbę wystrzałów, ponieważ uwielbiam ten pistolet i nigdy nie będę mógł go wymienić. Nigdy nie strzelałem z niego zrobionymi ponownie nabojami, ale zawsze Plus P. Szacuję liczbę wystrzałów na 2000-2500. Cieszę się nim również z amunicją kulową. Był perfekcyjny pod każdym względem, pomimo tego, co niektórzy mogą powiedzieć. Mam wiele innych w wielu kalibrach do strzelania dziur w papierze lub przewracania małych gongów.

Dzięki za recenzję, może będę potrzebował strzelca i ten wygląda dobrze. Dostajesz to, za co płacisz, było prawdą, kiedy kupowaliśmy Fordy Pinto, ale to już od dawna nie dotyczy 1911, które są teraz produkowane wszędzie. RIA przodowała, teraz inni, jak Tisas, produkują dobre pistolety, w rzeczywistości Springfield Armory używa ramy Tisas do swoich pistoletów, a wielu z Turcji i innych miejsc stanowi większość pistoletów „montowanych” w USA. Niewiele firm ma wiedzę specjalistyczną Armscor, Taylors lub innych z rodziny RIA.

Dwa lata temu kupiłem jeden z Taylors wyprodukowanych przez Armscor i nie mogłem być bardziej zadowolony. Mój ma 10 mm i również był perfekcyjny pod każdym względem. Pięć marek amunicji i 2 przeładowania i żadnej awarii ani usterki. Więc kiedy mówisz, że twój pistolet z tej firmy jest idealny, nie mam żadnych obaw co do tego stwierdzenia. To ładnie wyglądający pistolet kieszonkowy, może będę musiał mieć jeden z nich. Nazywam Officers pistoletem kieszonkowym, ponieważ lubię wrzucać go do tylnej kieszeni, nie potrzebuję kabury i załatwiam sprawy. Pasują również niezwykle dobrze do małego uchwytu na pasek.

Dzięki za zamieszczenie tej recenzji. Dobra robota.

#9 ·
Nie mój pistolet. CA. Dept. of Justice wymaga od producenta pistoletu przedstawienia modelu broni, a oni przetestują upuszczenie go z wysokości 3 stóp na bardzo twardą powierzchnię, aby sprawdzić, czy zapali spłonkę. Jeśli przejdzie, producent może sprzedawać ten model broni w CA.
Trochę się tego spodziewałem, ale skoro to Kalifornia, kto wie, co wymyślili. Dorastałem w hrabstwie LA i wyjechałem 30 lat temu. Pojechałem do Disneylandu w zeszłym roku z moimi dziećmi i robiło mi się niedobrze, i pytałem siebie: „co ja, do cholery, tu robię?”, przez cały czas. Poszedłem do wojska po liceum i przeprowadziłem się do Idaho po odejściu; miałem o wiele lepsze życie w Idaho i tutaj na Alasce - cieszę się, że moje dzieci nie muszą dorastać tam, gdzie ja!

#10 ·
Właśnie zamówiłem to samo. Nie mogę się doczekać, aż je dostanę. Gość na innym forum już zaczął je dostosowywać i wydaje się, że również bardzo mu się podoba. Wygląda całkiem nieźle na początek. Drobne poprawki autora i dodatkowe obserwacje jeszcze bardziej mnie ekscytują.

#11 ·
Właśnie zamówiłem to samo. Nie mogę się doczekać, aż je dostanę. Gość na innym forum już zaczął je dostosowywać i wydaje się, że również bardzo mu się podoba. Wygląda całkiem nieźle na początek. Drobne poprawki OP i dodatkowe obserwacje jeszcze bardziej mnie ekscytują.
Byłbym zainteresowany śledzeniem tego tematu budowy, o którym wspomniałeś, jeśli jest on nadal dostępny gdzie indziej. Niedawno zabrałem do domu jeden z tych nowych egzemplarzy ROCK SC ECS Stainless (51868) i jestem pod wrażeniem dopasowania ramy ślizgowej, ultra-płynnego cyklu i spustu... ogólnie jest niesamowity. Nie miałem jeszcze okazji pójść na strzelnicę, żeby postrzelać do tarczy... Szukam również wysokiej jakości zamiennika sprężyny powrotnej, który mógłbym mieć pod ręką i który ma żywotność ponad 500 nabojów. Wiem, że są takie.

Dzięki i na zdrowie!

#17 ·
Dobra recenzja. Biorąc pod uwagę ten pistolet...czy możesz rozwinąć swój komentarz na temat występowania niewypałów z oryginalną sprężyną iglicy o dużej wytrzymałości? W jaki sposób włożenie sprężyny z rynku wtórnego zmniejsza prawdopodobieństwo niewypału? Dzięki

#18 ·
Niezapalenia, o których mówiłem, zdarzają się z inną bronią palną zatwierdzoną przez CA w kalibrze 9 mm. Ten pistolet miał lekki tytanowy iglicę i sprężynę iglicy o dużej wytrzymałości. Iglica i sprężyna zostały zastąpione standardową iglicą i sprężyną i już nie było niezapaleń w kilkuset nabojach. Przez umieszczenie sprężyny iglicy o dużej wytrzymałości, która ma więcej zwojów niż standardowa, ogranicza się odległość ruchu iglicy i skutkuje lekkimi uderzeniami w spłonkę, co czasami może prowadzić do niezapłonu. W Rock Island 1911 użyli standardowej stalowej iglicy, a nie lekkiej tytanowej iglicy, jakiej używa Springfield Armory. RA po prostu wzmocniło sprężynę iglicy do tego stopnia, że przeszła test upadku CA. Nie martwię się, że broń wystrzeli po upadku, ponieważ wymaga to upadku z około 1 metra na bardzo twardą powierzchnię i musi uderzyć najpierw lufą, aby wystrzelić. Niezapłon w przypadku obrony jest dla mnie bardziej problematyczny.

#23 ·
Masz rację co do CA. żądającego opłat za testowanie broni. Jeśli przyjrzysz się większości praw uchwalonych w CA. w ciągu ostatnich 5-7 lat, do prawa dołączona jest opłata, ponieważ CA. chce swoich pieniędzy i uwielbia ścigać właścicieli broni za te pieniądze. Mamy 11% podatek od broni i amunicji. Nie możemy już przekazać broni dziecku lub wnukowi bez przechodzenia przez dealera i płacenia opłaty państwu. Jeśli przeprowadzisz się do CA., kto byłby tak głupi i wniósłby broń do stanu. Musisz je zarejestrować i zapłacić CA. ich opłaty.

#28 ·
Kupiłem właśnie Rock Island 1911 w rozmiarze oficerskim 45 ACP ze stali nierdzewnej jako prezent dla mojego najstarszego wnuka. Oto plusy i minusy, które znalazłem w pistolecie. Najpierw minusy. Jest to pistolet zgodny z CA, który musi przejść test upadku z 3 stóp w moim stanie. Miał zainstalowaną sprężynę iglicy o dużej wytrzymałości, aby zdać ten test. Usunąłem fabryczną sprężynę iglicy i zastąpiłem ją nową standardową sprężyną Colt, aby uniknąć ewentualnych błędnych strzałów, które widziałem w innych pistoletach w stylu 1911 zgodnych z CA.
Rozmontowałem pistolet do czyszczenia i po ponownym złożeniu miałem problemy z zatrzaśnięciem dźwigni zatrzymania zamka. Musiałem usunąć 20 tysięcznych cala metalu z trzpienia zatrzymania zamka i wypolerować go oraz powierzchnię zatrzymania zamka, gdzie trzpień ma kontakt. To rozwiązało problem.
Teraz plusy. Blokada lufy jest ciasna, czego można oczekiwać po ręcznie dopasowanej 1911. Brak ruchu na osłonie lufy lub na wylocie lufy typu bull barrel. Duże zaskoczenie.
Dopasowanie zamka do ramy było bardzo ciasne, ale płynne w działaniu. Podczas demontażu nie widziałem żadnych śladów po narzędziach, a szyny ramy i szyny zamka były gładkie, jak można by się spodziewać, gdyby zostały wypolerowane ręcznie. Kolejne duże zaskoczenie dla 1911 z niskim budżetem. Opór spustu wynosił 5 funtów i był wyraźny, bez śladu zadziorów i bardzo małego przesuwu. View attachment 695546 View attachment 695546 View attachment 695547
Po obejrzeniu powyższych elementów poczułem, że ten 1911 w rozmiarze oficerskim będzie celny w porównaniu do innych 1911, które kosztują znacznie więcej. Ten pistolet kosztował 639,00 $ przed podatkami i opłatami FFL. Wycieczka na strzelnicę udowodniła mi rację. 5-strzałowy cel to Winchester hardball, a 7-strzałowy cel to moje przeładowania z użyciem pocisków 185 gr. Golden Sabre. Cele zostały oddane z ręki z podparciem barykadowym na dziesięciu jardach. Chciałbym umieścić ten pistolet w uchwycie Ransom na 25 jardach, aby zobaczyć, co potrafi.
Jeśli chcesz 1911 w rozmiarze oficerskim z lufą 3,5 cala do ukrytego noszenia, nie przegap Rock Island Armory 1911. To pistolet, który działa w klasie, która kosztuje ponad dwa razy więcej pieniędzy. Ma również bardzo dobre przyrządy celownicze, które zarówno z przodu, jak i z tyłu są regulowane w zakresie wiatru.
Właśnie kupiłem Dzisiaj Ten sam będzie tutaj we wtorek

#29 ·
Kupiłem właśnie Rock Island 1911 w rozmiarze officer 45 ACP ze stali nierdzewnej jako prezent dla mojego najstarszego wnuka. Oto wady i zalety, które znalazłem w pistolecie. Najpierw wady. Jest to pistolet zgodny z przepisami CA, który musi przejść test upadku z 3 stóp w moim stanie. Miał zamontowaną sprężynę iglicy o dużej wytrzymałości, aby zdać ten test. Usunąłem fabryczną sprężynę iglicy i zastąpiłem ją nową standardową sprężyną Colt, aby uniknąć ewentualnych niewypałów, które widziałem w innych pistoletach w stylu 1911 zgodnych z CA.
Rozłożyłem pistolet do czyszczenia i po ponownym złożeniu miałem problemy z zatrzaśnięciem dźwigni zatrzymania zamka. Musiałem usunąć 20 tysięcznych cala metalu z trzpienia zatrzymania zamka i wypolerować go oraz powierzchnię zatrzymania zamka, gdzie trzpień ma kontakt. To rozwiązało problem.
Teraz zalety. Blokada lufy jest ciasna, czego można oczekiwać po ręcznie dopasowanym 1911. Brak ruchu na wylocie lufy lub na wylocie lufy typu bull barrel. Duże zaskoczenie.
Dopasowanie zamka do ramy było bardzo ciasne, ale płynne w działaniu. Przy demontażu nie widziałem żadnych śladów po narzędziach, a szyny ramy i szyny zamka były gładkie, jak można by się spodziewać, gdyby zostały wypolerowane ręcznie. Kolejne duże zaskoczenie dla 1911 z niskim budżetem. Opór spustu wynosił 5 funtów i był wyraźny, bez śladu zadziorów i bardzo małego przesuwu. View attachment 695546 View attachment 695546 View attachment 695547
Po obejrzeniu powyższych elementów poczułem, że ten 1911 w rozmiarze officer będzie celny w porównaniu do innych 1911, które kosztują znacznie więcej. Ten pistolet kosztował 639,00 $ przed podatkami i opłatami FFL. Wycieczka na strzelnicę udowodniła mi rację. 5-strzałowy cel to Winchester hardball, a 7-strzałowy cel to moje przeładowania z użyciem pocisków 185 gr. Golden Sabre. Cele zostały oddane z ręki z podparciem barykadowym na dziesięciu jardach. Chciałbym umieścić ten pistolet w uchwycie Ransom na 25 jardach, aby zobaczyć, co potrafi.
Jeśli chcesz 1911 w rozmiarze officer z lufą 3,5 cala do ukrytego noszenia, nie przegap Rock Island Armory 1911. Jest to pistolet, który działa w klasie, która kosztuje ponad dwa razy więcej pieniędzy. Ma również bardzo dobre przyrządy celownicze, które zarówno z przodu, jak i z tyłu są regulowane w zakresie wiatru.
Właśnie kupiłem jeden dla siebie. Czy znalazłeś już kaburę IWB lub OWB, którą lubisz?