Nabyłem ten klasyczny pistolet Smith kilka miesięcy temu. Nic specjalnego w podwójnym działaniu, a ogólna szerokość chwytu jest nieco większa niż lubię. To wciąż kultowy pistolet swoich czasów. Po prostu coś fajnego, co nie jest Polymer 9 ani 1911.
Colt w swojej nieskończonej mądrości zdecydował, że zarabiają wystarczająco dużo pieniędzy na sprzedaży 1911 i Pythonów cywilom oraz M16 rządowi, więc nie musieli dodawać do swojej oferty 9 mm z podwójnym działaniem. Zanim zorientowali się, że popełnili błąd, było już za późno.Smith 39, a następnie seria 59, były sukcesem dla S&W i zostały wydane dla 3 generacji, zanim Glock zdominował amerykański rynek półautomatyczny.
Z drugiej strony chciałbym, żeby Colt wypuścił pistolet SSP w latach 70., aby konkurować. Colt przegapił tę okazję i nigdy nie dowiemy się, jak ukształtowałaby się historia Colta w pistoletach DA/SA. Z jakiegoś powodu Colt włożył wysiłek w ten projekt i po prostu zamknął go w skarbcu bez żadnej próby sprzedaży na rynku cywilnym.
View attachment 652379
To nie była tylko ikona, to była ikona, która zmieniła sposób noszenia broni przez policję z rewolwerów na półautomaty. Te kilka, z których strzelałem, było wspaniałymi strzelcami. Przypomina mi to strzelanie z CZ 75. Najlepszy kumpel miał jeden, ale nigdy nie mogłem znaleźć idealnego, więc nigdy go nie dostałem. Dostałem wersje późniejszego podwójnego stosu. Gratulacje, szczęściarzu. Ciesz się tym. Na twoim miejscu nosiłbym go przez jakiś czas.Nabyłem ten klasyczny pistolet Smith kilka miesięcy temu. Nic specjalnego w podwójnym działaniu, a ogólna szerokość chwytu jest nieco większa niż lubię. To wciąż kultowy pistolet swoich czasów. Po prostu coś fajnego, co nie jest Polymer 9 ani 1911.
![]()
To bardzo fajny pistolet. Szczęściarz z ciebie. Kupiłbym go w 2 sekundy.Out of the box, the double action is not my favorite, but no doubt it could probably be tuned by capable hands. These SW DA/SA still consider reasonably priced now.
Picture of the pistol from another side. Grew up in the 80s and always like it. Not sure why I never thought of getting one until now.
![]()
Ta rzecz po lewej stronie tylnego zamka to DŹWIGNIA ROZŁADOWANIA!Mój tata nosił jeden w LE w latach 80-tych, wydanie resortowe. Był ze stali nierdzewnej. Wolę go w kolorze niebieskim. W tamtych czasach wystrzeliłem z niego więcej niż kilka nabojów. Ten ciężki spust da i bezpiecznik kciukowy sprawiały, że zawsze uważałem go za super bezpieczny pistolet do noszenia.
Wygląda na to, że są to uchwyty Model 59 w Twoim 39, ponieważ panel nie ma subtelnej krzywizny dłoni (ramy).