1911Forum banner
21 - 33 of 33 Posts
Jestem lekko zdenerwowany, że Girsan nie sprzedaje tej lufy i/lub kompensatora osobno. Nie obchodzi mnie nawet, czy to coś robi, wygląda ładnie. Podoba mi się to trochę bardziej niż to, co sam zmontowałem (dosłownie miesiąc lub 2 przed wypuszczeniem tego modelu). Czy to jest kompensowana tuleja, czy jest nagwintowana do lufy?

Image

Wygląda na to, że mam pecha. Kupuję pistolet, a następnie w ciągu około 3 miesięcy producent wypuszcza ten sam model (lub model zbliżony), już zbudowany z dokładnie takimi funkcjami, jakich szukałem. To samo stało się z Hellcat Pro. Kupiłem jeden, a następnie wkrótce potem został wydany model z przedłużoną i gwintowaną lufą. Springfield nie sprzedaje przedłużonej lufy do Pro osobno (jeszcze). 🤬

Jestem lekko zdenerwowany, że Girsan nie sprzedaje osobno tej lufy i/lub kompensatora. Nie obchodzi mnie nawet, czy to coś daje, wygląda ładnie. Podoba mi się to trochę bardziej niż to, co sam zmontowałem (dosłownie miesiąc lub dwa przed wypuszczeniem tego modelu). Czy to kompensowany tuleja, czy jest gwintowana do lufy?

View attachment 693015

Wygląda na to, że mam pecha. Kupuję pistolet, a następnie w ciągu około 3 miesięcy producent wypuszcza ten sam model (lub zbliżony), już zbudowany z dokładnie takimi funkcjami, jakich szukałem. To samo stało się z Hellcat Pro. Kupiłem jeden, a następnie wkrótce potem został wydany model z przedłużoną i gwintowaną lufą. Springfield nie sprzedaje osobno przedłużonej lufy do Pro (jeszcze). 🤬
To kompensator tulejowy. Prawdopodobnie niewiele robi, aby zarządzać odrzutem, ale w modelu 4,4" nie sprawia, że pistolet jest nadmiernie długi.

Mówiąc o tym... Jestem taki dumny! Miałem tarczę na 10 jardach, ustawioną tak, by patrzyła na nią przez 4 sekundy, a potem odwracała się. Tarcza obróciła się w jej stronę, trafiła w 10-ring i zamek się zablokował... pusty... wyjęła zapasowy magazynek, przeładowała i wciąż trafiła jeszcze 2 razy w 10-ring, zanim tarcza się odwróciła. Udało jej się to 3 razy. Staje się taka biegła! Patrzenie, jak obsługuje pistolet, sprawia, że się uśmiecham.

Mam małego Girsana 1911 Ultimate i obsługuje moje naboje SWC i Ball bez zająknięcia.
Ha - i mam małego Girsana 1911 Regular i również działa dla mnie idealnie. Gdybym miał się czepiać, to byłoby wykończenie - trochę cienkie i zaczyna się łuszczyć. Ale w ich cenie - nie będę narzekać. Ale to ciepłe i miłe uczucie NIE rozciąga się na EAA, importera. Najłatwiejszym i najbardziej opłacalnym sposobem na zatrzymanie klientów jest obsługa klienta. Ale na podstawie moich własnych doświadczeń i przykładów, które czytałem w kilku grupach i forach 1911 FB, obsługa klienta nie jest jeszcze koncepcją przyjętą przez EAA.

Jestem lekko zdenerwowany, że Girsan nie sprzedaje tego lufy i/lub kompensatora osobno. Nie obchodzi mnie nawet, czy to coś robi, wygląda ładnie. Podoba mi się to trochę bardziej niż to, co zmontowałem (dosłownie miesiąc lub 2 przed wypuszczeniem tego modelu). Czy to jest kompensowana tuleja, czy jest gwintowana do lufy?

View attachment 693015

Wygląda na to, że mam szczęście. Kupuję pistolet, a następnie w ciągu około 3 miesięcy producent wypuszcza ten sam model (lub zbliżony), już zbudowany z dokładnie takimi funkcjami, jakich szukałem. To samo stało się z Hellcat Pro. Kupiłem jeden, a następnie model z przedłużoną i gwintowaną lufą został wydany wkrótce potem. Springfield nie sprzedaje przedłużonej lufy do Pro osobno (jeszcze). 🤬
Skąd wziąłeś ten kompensator? Mam czarny 1911 ST. Szukam również złotych akcentów, szukam na forach od wielu godzin, próbując zobaczyć, gdzie mogę je kupić.

Cóż, udało mi się dziś wystrzelić 350 nabojów z nowej Girsan. Po około 100 nabojach zaczęła się psuć... czasami nie wchodziła w baterię, ponieważ wyciąg był ZA obręczą łuski. Potem zaczęła działać dobrze i w ostatnich 150 nabojach lub więcej działała idealnie. Zgadnij. Może trochę kosmoline zatykało wyciąg, którego nie usunąłem podczas czyszczenia i smarowania.

Pistolet sprawia świetne wrażenie. Spust ma prawdopodobnie 6 funtów, ale jest to ostre przełamanie z krótkim skokiem i krótkim resetem. Strzela dla mnie trochę nisko, ale i tak prawdopodobnie zmienię przyrządy celownicze. Pomiędzy wagą a "kompensatorem" prawdopodobnie przyczyniającym się do kontroli odrzutu, mogłem strzelać z pistoletu dość szybko i pozostać w 10-ringu na 10 jardach. Wystarczająco dobrze, żeby wydobyć "DAYUM!" z pani.

Mówiąc o tym... Jestem taki dumny! Miałem tarczę na 10 jardach, ustawioną tak, żeby patrzyła na nią przez 4 sekundy, a potem się odwracała. Tarcza obróciła się w jej stronę, włożyła jeden w 10-ring i zamek się zablokował... pusty... wyjęła zapasowy magazynek, przeładowała i włożyła jeszcze 2 w 10-ring, zanim tarcza się odwróciła. Udało jej się to 3 razy. Staje się taka biegła! Patrzenie, jak obsługuje pistolet, sprawia, że się uśmiecham.

View attachment 693308
Właśnie to odebrałem. Jeszcze z tego nie strzelałem, mam nadzieję, że w niedzielę. Jeśli okaże się niezawodny, zrobię z niego broń do sypialni.

View attachment 693002
Czy mają ten magazynek do 45 1911 st?

Jestem lekko zdenerwowany, że Girsan nie sprzedaje tego lufy i/lub kompensatora osobno. Nie obchodzi mnie nawet, czy to coś daje, wygląda ładnie. Podoba mi się to trochę bardziej niż to, co sam zmontowałem (dosłownie miesiąc lub 2 przed wypuszczeniem tego modelu). Czy to jest kompensowana tuleja, czy jest gwintowana do lufy?

View attachment 693015

Wygląda na to, że mam szczęście. Kupuję pistolet, a następnie w ciągu około 3 miesięcy producent wypuszcza ten sam model (lub zbliżony), już zbudowany z dokładnie takimi funkcjami, jakich szukałem. To samo stało się z Hellcat Pro. Kupiłem jeden, a wkrótce potem został wydany model z przedłużoną i gwintowaną lufą. Springfield nie sprzedaje przedłużonej lufy do Pro osobno (jeszcze). 🤬
Skąd wziąłeś ten kompensator? Mam czarny 1911 ST. Szukam również złotych akcentów, szukam na forach od wielu godzin, próbując zobaczyć, gdzie mogę je kupić.

21 - 33 of 33 Posts