1911Forum banner
21 - 40 of 59 Posts
W swoim życiu posiadałem dokładnie jedną broń HK... USP .40 Compact, którą miałem może przez rok. To był przyzwoity pistolet, pomijając niemożliwie ciężki spust podwójnego działania. Od tego czasu nigdy nie widziałem innego nowego produktu HK, który podobałby mi się na tyle, żebym chciał go kupić, zwłaszcza za cenę, za jaką zwykle są sprzedawane. Zawsze, gdy widzę, jak ktoś mówi "Z Coltem płacisz tylko za nazwę", chcę odpowiedzieć "HK mówi "potrzymaj mi piwo"".

• Like
Reactions: Levian
Nie ma nic, czego HK nie może zrobić, a Glock może za prawie połowę ceny, a jak wszyscy wiecie, nie jestem nawet fanem Glocka!
Myślałem, że nie lubisz kąta chwytu Glocka i szukałeś Glugera, który by to naprawił? Myślę, że HK może lepiej poradzić sobie z kątem chwytu dla tych, którzy nie radzą sobie z Glockiem. Ten ma 5 nakładek na tył, więc nie tylko kąt, ale bardziej dostosowany do różnych rozmiarów dłoni.
Glocki Gen 5 są trudne do pobicia pod względem niezawodności, wytrzymałości, wydajności i celności, ale to będzie dobra konkurencja.

Myślałem, że nie lubisz kąta nachylenia chwytu Glocka i chciałeś, żeby Gluger to naprawił? Myślę, że HK może lepiej poradzić sobie z kątem nachylenia chwytu dla tych, którzy nie radzą sobie z Glockiem. Ten ma 5 nakładek na chwyt, więc nie tylko kąt, ale bardziej adaptacyjny do różnych rozmiarów dłoni.
Glocki Gen 5 są trudne do pobicia pod względem niezawodności, wytrzymałości, wydajności i celności, ale to będzie dobra konkurencja.
Nie w tej cenie. Nawet ja wolałbym włożyć 400 dolarów do kieszeni i po prostu pogodzić się z tym paskudnym kątem nachylenia chwytu.

A gdyby HK sprzedawał go w tej samej cenie co Glocka? Zjedliby lunch Gastona.

Discussion starter · #27 ·
Mogłeś dostać PDP za połowę tej ceny, z lepszym spustem i wciąż wyprodukowanym w Niemczech. Po prostu mówię....
Zamek PDP siedzi tak wysoko, że prawie dostałem krwotoku z nosa, patrząc na niego.

PDP ma niesamowitą zdolność do podnoszenia lufy. Wyżej i wyglądałoby to jak szybko cykliczny wzwód. Niesamowite jest to, że nie ma znaczenia, jaka jest waga i rozmiar pistoletu. Miałem dwa po przeciwnych stronach spektrum rozmiaru/wagi i oba tak zrobiły.

Ile kosztuje VP9A1? Nie może być dużo ponad 700 dolarów, prawda? Oryginalny VP9 kosztował około 600 dolarów, myślę, że kupiłem go za tę cenę, w 2014 lub 2015 roku.
Sugerowana cena detaliczna obecnych VP9 wynosi 800+ dolarów, ale można je było mieć za około 600 dolarów, tak myślę.

Discussion starter · #30 ·
Hmmmmmm……. :unsure: :unsure: :unsure:

Nagle myślę, że PDP może oznaczać coś innego……
Całkiem cholernie mocny. :)

Serio, chwyt PDP jest jednak nie z tego świata! Niesamowita ergonomia.

Myślę, że mam około 5 HK i bardzo je lubię. Po prostu działają. Szczególnie podoba mi się zwalniacz magazynka, wystarczy ścisnąć małe łopatki pod spustem i magazynek wypada. Nie muszę przekręcać kciuka, aby zrzucić zwalniacz magazynka w stylu amerykańskim w innych pistoletach. Myślę, że jest coś w rodzaju "kultu" związanego z HK, być może dziedzictwo "niemieckie" lub coś z MP5 przenosi się na ich broń krótką. Jestem pewien, że Glocki też dobrze działają, ale nie interesuje mnie broń Gastona. Lubię też moje SIGi. Ale nie potrzebuję więcej pistoletów, nawet kolejnego HK.

Jak mówiłem, HK działają. NV

Na razie trzymam się mojego VP9 lub do czasu, aż będę mógł trzymać i strzelać z nowego. To pistolet do strzelania na odległość i HD. 'Nigdy nie mów nigdy', jak to się mówi.
Ja również lubię spust magazynka i to, jak dobrze pistolet pasuje do mojej dłoni. Pojemność magazynka nie wchodzi w grę, dopóki jeden z tych sądów nie zdejmie nam smyczy z szyi, więc po co miałbym chcieć kolejny dwurzędowy pistolet na 10 nabojów za coś, co brzmi jak 1 tys.
Na razie, jako EDC, nic nie przebije mojego 365xl, który jest gotowy do optyki, a pojemność magazynka można zwiększyć do 12,15,17.
Glocki i reszta to nie moja bajka.

Musiałbym dostać zapłatę za oglądanie filmów Reevesa. Z raportów tych, którzy to zrobili, ten jest szczególnie bezużyteczny. Dla tego samego rozmiaru HK można łatwiej ukryć niż Glocki, więc prawdopodobnie to sprawdzę.
Sam mam problem z oglądaniem filmów tego gościa. Mam również problem z oglądaniem Collinsa Iyare Idehena, który zmienił swoje nazwisko na Colion Noir, przypuszczam, że w celach marketingowych. Te filmy w dzisiejszych czasach starają się być zbyt zabawne, sprzedawać zbyt wiele kubków do kawy, koszulek i innych towarów, a wiele z nich po prostu papla, żeby zająć czas i generować kliknięcia. Dużo bardziej wolę dobrze napisaną recenzję.

Walther, dostajesz to samo i trochę oszczędzasz. W końcu to wszystko plastikowe pistolety, niewiele różnic w produktach - zwłaszcza w kalibrze 9 mm.

Lubię HK, wciąż mam kilka modeli z kurkiem. Nie mogę sobie przypomnieć ani razu w ciągu wielu lat, żebym miał z którymś z nich jakiś problem. Wymieniłem VP9, którą miałem, ale mogę rozważyć kolejną. Trochę jak z Glockami, albo je lubisz, albo nie. HK tak, Glock nie. Każdy ma swoje.

Mam jeden z wczesnych VP9, ostatecznie dostałem do niego "długą szczerbinę", a teraz, kiedy potrzebuję DOT, aby być dokładnym, oryginalną szczerbinę obrobiłem dla SIG Romeo Pro, który jest jedynym DOT, w którym nie mam dużego rozbłysku z powodu mojego astygmatyzmu. Znakomity pistolet, świetny spust, nie ciężki, co jest dla mnie teraz ważne, trzymając go "mocną ręką" i oczywiście strzela wszystkim, co wpycham do magazynków z fabryki lub przeładowań. Dużo taniej niż kupowanie nowej szczerbiny obrobionej przez HK.

Wszystko w porządku tutaj.. NV

Serio, chwyt PDP jest jednak nie z tego świata! Niesamowita ergonomia.
Wiesz, ciężko mi było się do nich przyzwyczaić. Jeden był jakby oczekiwany, był to model F ze zredukowanym chwytem itp. Drugi był stalowy w pełnym rozmiarze i sprzedałem go po 400 strzałach. Ale nie wcześniej niż kupiłem wszystkie dostępne rozmiary chwytów LOK i różne przyciski zwalniania magazynka, żeby to działało. Może to tylko ja, ale nigdy nie miałem takich problemów z niczym innym. Mój kolega myśli, że poradziłbym sobie dobrze ze standardowym polimerowym chwytem i zwykłym spustem, ale byłem na tyle zrażony, że przestałem grać.

• Like
Reactions: Boge
Mam chyba 5 lub więcej HK i bardzo je lubię. Po prostu działają. Szczególnie podoba mi się zwalniacz magazynka, wystarczy ścisnąć małe łopatki pod spustem, a magazynek wypada. Nie muszę skręcać kciuka, aby zwolnić zwalniacz magazynka w stylu amerykańskim w innych pistoletach.
Kupiłem Walthera PPQ M2 (zwalniacz magazynka w stylu amerykańskim) i miałem problemy z ciągłym naciskaniem tego ogromnego przycisku, więc skończyło się na tym, że kupiłem model M1 (zwalniacz łopatkowy) i sprzedałem M2. Zgadzam się, że europejski zwalniacz łopatkowy ma pewne wyraźne zalety w porównaniu do przycisku w stylu amerykańskim.

Ostatecznie musiałem sprzedać również PPQ M1, ponieważ reset spustu był tak krótki, że przypadkowo oddawałem podwójne strzały podczas odrzutu. Poza tym bardzo lubiłem ten pistolet, pomimo wysokiej osi lufy.

• Helpful
Reactions: ether
Każda poprawa spustu H&K to dobra rzecz. Jeden z moich kumpli jest prawdziwym fanem H&K, wyślę mu ten wątek, jestem pewien, że kupi jeden lub więcej, znając go. Strzelałem z oryginalnego VP9 i innych z jego kolekcji H&K, a VP9 był ogromną poprawą dla nich i spustem pistoletu uderzeniowego. Posiadam P30SK i to dobry mały pistolet - kiepski spust, ale go nie noszę.
Mam dokładnie jeden HK i jest to VP9, więc nie mam z czego czerpać porównania spustu. Powiem, że mój plasuje się tuż za moim PPQ pod względem standardowego spustu, ale jest o wiele lepszy niż standardowy Glock lub Glock ze złączem 3,5 funta. Mam dobrą liczbę pistoletów polimerowych różnych marek i zajmuje on 2 miejsce.

Nie ma nic, co HK może zrobić, czego Glock nie może zrobić za prawie połowę ceny, a jak wszyscy wiecie, nie jestem nawet fanem Glocka!
Glock tak naprawdę się nie stara. Noszę jeden każdego dnia i byłbym pierwszym, który przyzna, że to ten sam podstawowy pistolet, jakim zawsze był, a Glock zmusza nas idiotów do ciągłego kupowania go. Chciałbym bardziej ergonomicznej ramy od nich.

Ile kosztuje VP9A1? Nie może być dużo ponad 700 dolarów, prawda? Oryginalny VP9 kosztował około 600 dolarów, tak mi się wydaje, kupiłem go za tę cenę w 2014 lub 2015 roku.
Będą musiały być wycenione zgodnie z pistoletami Glock MOS, aby pozostać konkurencyjnymi. Jest już pistolet VP9 OR. Prawdopodobnie go zastąpi i będzie wyceniony w punkcie cenowym tego pistoletu.

• Like
Reactions: FDM1
21 - 40 of 59 Posts