1911Forum banner
21 - 40 of 42 Posts
Jakieś przemyślenia na temat poziomów utrzymania obowiązków, takich jak Safariland ALS do otwartego noszenia 1911? Nie jestem fanem Blackhawk Serpa. Nie wiem, czy ALS jest ze skóry.

Właśnie dostałem nowy Garrison 1911 z 5-calową lufą .45 ACP w SS. Właśnie zwróciłem drugą nowo zakupioną online kaburę OWB. Zatrzaski na kciuk nie pasowały, ponieważ pasek był za krótki. Co gorsza, podczas wyciągania pistoletu z kabury w pozycji napiętej i zablokowanej, zabezpieczenie ocierało się/zahaczało o kaburę, przesuwając zabezpieczenie do pozycji strzału. Źle. Wielu producentów twierdzi, że ich kabury pasują do mojej marki i modelu. Nie pasują.

Jeśli masz ten sam pistolet, który właśnie kupiłem, i kupiłeś również skórzaną kaburę OWB, która działa jak należy, czy możesz mi podać markę i numer modelu?

Jestem praworęczny. Wolę skórzaną kaburę OWB z pętlą na pasek o pełnej głębokości, ale taka, która pozostawia cal lufy wystającą na dole, jest w porządku. Może być z zatrzaskiem na kciuk lub bez. Nie interesują mnie kabury polietylenowe ani blokujące typu LEO. Twoja rada jest bardzo cenna.
Sprawdź kabury Jason Winnie J111, mam ich kilka i kiedy noszę OWB, używam ich przede wszystkim. Link: Jason Winnie Leathergoods

Mam kaburę biodrową Tauris Standard z paskiem zabezpieczającym. Bardzo dobra jakość i zazwyczaj zajmuje to tylko około dwóch tygodni. Po otrzymaniu pasek wymagał lekkiego rozciągnięcia, aby zatrzaski zaskoczyły w stanie 1. Wystarczy przekręcić i pociągnąć, aby wydłużyć pasek.

Image
Image

Używam tego samego kabury Bianchi Askins Avenger od około 35 lat, albo do Ransall A111 (kopia 1911A1), albo do Colt 1911A1XSE. Używałem go, gdy byłem w służbie w cywilu i poza służbą. Teraz jestem na emeryturze i wciąż go używam, mimo że mam kopie projektu Nelsona od innych producentów kabur na zamówienie. To wersja Bianchi w starym stylu, która, jak sądzę, została po raz pierwszy wykonana przez Bruce'a Nelsona. Jest to OWB, otwarty top, wysoki wznios, proste opadanie; zakrywa osłonę spustu, ale nie bezpiecznik. Nadal dość dopasowany po tych wszystkich latach. Jeśli wyszukasz w Internecie, prawdopodobnie znajdziesz kilka o nazwie Askins Avenger lub innej nazwie lub numerze modelu, które wyświetlają różne stopnie pochylenia lub pochylenia. To nie jest oryginalny projekt.

Tak, on jest autorytetem :rolleyes:
JA??? 🤨

On ma rację. Wielu lubi mówić, że JMB zaprojektował model 1911 do noszenia C&L. Ale (wstaw bicie martwego 🐎 tutaj) jak pierwotnie zaprojektowano w 1910 roku, pistolet NIE miał bezpiecznika kciukowego. Podobnie jak modele 1905, 1907, 1909 i 1910. Został dodany później.

Nadal nie wiem, czy zrobił to JMB, czy Colt? :unsure:

Discussion starter · #30 ·
Używam tego samego kabury Bianchi Askins Avenger do Ransall A111 (kopia 1911A1) lub Colt 1911A1XSE od około 35 lat. Używałem go, gdy byłem w służbie cywilnej i poza służbą. Teraz jestem na emeryturze i nadal go używam, mimo że mam kopie projektu Nelsona od innych producentów kabur na zamówienie. To wersja Bianchiego w starym stylu, która, jak sądzę, została po raz pierwszy wykonana przez Bruce'a Nelsona. Jest to OWB, otwarty top, wysoki stan, proste opadanie; zakrywa osłonę spustu, ale nie zabezpieczenie. Nadal dość dopasowany po tych wszystkich latach. Jeśli wyszukasz w Internecie, prawdopodobnie znajdziesz kilka o nazwie Askins Avenger lub innej nazwie lub numerze modelu, które wykazują różne stopnie pochylenia lub pochylenia. To nie jest oryginalny projekt.
Icepick15:

Dzięki za informacje. Posiadałem wiele długich pistoletów, pistoletów i rewolwerów, ale zawsze chciałem .45 i teraz mam jeden. Myślałem o "małym na plecach" lub "cross draw" na zewnątrz pasa. Skłaniam się ku cross draw. Z twojego doświadczenia. Czy są jakieś wady obu pozycji? Zobacz załącznik.

Nie jestem typem Rambo. 71-latek, który próbuje przejść na emeryturę jako inżynier budownictwa. Nie noszę go codziennie, tylko wtedy, gdy uważam, że powinienem, biorąc pod uwagę, dokąd zmierzam tego dnia lub o tej porze. Myślę, że mózg jednostki jest jej największą bronią. Koncentruję się na trzymaniu się z dala od potencjalnie złych sytuacji.

Na rynku jest wiele tanich kabur. Uważam, że ogólnie rzecz biorąc, dostaje się to, za co się płaci. Wiele lepszych kabur kosztuje ponad 150 $. Myślę, że to skóra robi różnicę. Te tanie wydają się być naprawdę grube, gdy są zszywane razem. Pierwszy, który zwróciłem, pojedynczy kawałek skóry miał grubość 3/16 cala. Zszyty razem 7/16 cala grubości. To dużo skóry. Nie ma potrzeby odpowiadać, chyba że chcesz. Jeszcze raz dziękuję.
Greg

Attachments

Jeśli chcesz opcji, Galco Phoenix daje zarówno strongside, jak i crossdraw (jazda, ciągnik, kosiarka) w tym samym wysokiej jakości skórzanym kaburze. Nie polecam noszenia z tyłu. Zobacz post #14. Garrison 5" 1911 w Galco Phoenix, zobacz numery na zdjęciu z tyłu. PHX212 Nie ma problemu z noszeniem C&L z rozłączeniem zabezpieczenia kciuka za pomocą paska podczas wyciągania.

JA??? 🤨

On ma rację. Wielu lubi mówić, że JMB zaprojektował 1911 do noszenia C&L. Ale (wstaw tu bicie martwego 🐎) jak pierwotnie zaprojektowano w 1910 roku, pistolet NIE miał bezpiecznika nastawnego. Podobnie jak 1905, 1907, 1909 i 1910. Został dodany później.

Nadal nie wiem, czy zrobił to JMB, czy Colt? :unsure:
Wcale nie ty, ale nie zgadzam się z producentem kabur, do którego odniosłeś się w swoim innym poście.
Nie wiem, czy to fakt, ale miałem starego instruktora wojennych koni lata temu, który miał pewne wewnętrzne interakcje z różnymi producentami broni, który powiedział, że JMB wcale nie zgadzał się z bezpiecznikiem nastawnym, ale przedstawił "zatrzask zamka" (bezpiecznik nastawny?) na niektórych oryginalnych rysunkach, ale uważał to za zbędne ze względu na bezpiecznik chwytowy, ale wojsko tego wymagało.

Polecam kaburę typu Avenger, ponieważ większość spodni ma szlufki na pasek zbyt krótkie, aby większość kabur pasowała bez pomijania szlufki.
Obejmij szlufki.

Prawie wszystkie moje spodnie mają szlufkę na pasek około 3:30. Typowy naleśnik doskonale obejmuje tę szlufkę, zwłaszcza że szlufki na naleśniku są tak wąskie.

Prosty spadek #1 Professional (55BN lub typ Avenger) z szeroką pętlą tunelową również obejmuje te szlufki 3:30 na moich spodniach do noszenia o 3:00, ale szeroka pętla tunelowa na pochylonym #1 Professional jest nieco trudna z szlufką 3:30.

Ostatnio jednak używamy nowego Thunderclap od Galco z naszymi CCO. On również jest prosty i bezpieczny i w razie potrzeby obejmuje szlufkę na pasek. Musiałem dodać śrubę napinającą po około 6-9 miesiącach użytkowania, ale lubimy trochę więcej niż za małe trzymanie.

Grzmot z śrubą napinającą.
Image

• Helpful
Reactions: Mozark
Bez dystansu. Tylko mosiężna śruba Chicago z skórzaną podkładką, aby trochę ścisnąć korpus kabury; robię to z zestawami od lat. Proste i działa świetnie. Jednak wiercenie otworu w kaburze za 200 dolarów jest trochę stresujące.

• Helpful
  • Like
Reactions: b-b and Mozark
Lubię Bianchi, 1791 Gunleather i Falco.

21 - 40 of 42 Posts